Nieuws

In memoriam Dr. P. Helbert Damsté

Dr.P.Helbert DamstéBegin februari is Dr. Damsté in Zeist overleden, hij was net 92 jaar geworden. Dit in memoriam gaat over hem en zijn verdiensten in verband met het stotteren – maar ook een beetje over mij. Ik heb hem ontmoet toen ik 18 jaar was (en hij zo’n 37) in zijn huis op de Emmalaan in Utrecht. Evenals ongeveer mijn hele familie stotterde ik, maar mijn moeder had gehoord dat er iets nieuws aan het komen was – en dat Damsté daar de voorman van was. Hij was toen hoogleraar bij de Keel-Neus-Oorheelkunde op het Academisch Ziekenhuis in Utrecht en was getrouwd met een logopediste: Mevrouw Terpstra. Stotteren had in die tijd weinig academische belangstelling. Men dacht: op kinderleeftijd hoef je er niets aan te doen (het gaat vanzelf wel over) en je kan er eigenlijk ook niets aan doen. Deze gedachte komen we nog wel eens tegen, en dat is de reden waarom we zo zwaar inzetten op vroege interventie: er is wel degelijk met veel succes iets aan doen!

Lees meer...

Stottercafé Nijmegen op 21 februari 2017

 

imagesOp dinsdag 21 februari wordt er een stottercafé georganiseerd in Nijmegen.
Iedereen die met stotteren te maken heeft (zoals ervaringsdeskundigen en hun partners maar ook logopedisten, huisartsen en psychologen) is welkom op deze avond over stotteren en broddelen.

Lees meer...

Goede wensen met betrekking tot stotteren

Heb jij nog goede wensen met betrekking tot stotteren? Je kan op deze video reageren via onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/stotteren.nl/

Misleidende reclame

imagesN1UJM09LWe weten het allemaal: stotteren kan een groot probleem zijn, niet alleen het stotteren zelf maar ook hoe we ermee omgaan. We weten al veel beter dan zo’n tien jaar geleden hoe stotteren wordt veroorzaakt, en ook therapeutisch is er grote vooruitgang geboekt, maar we weten nog niet of en hoe we iedereen van het stotteren af kunnen helpen. In zo’n situatie dat de reguliere geneeskunde niet alle problemen kan oplossen (dat is wel vaker het geval) groeit de roep naar alternatieve methoden. Nu is daar op zich zelf niets mis mee, als de therapie-zoekers hun ogen maar open houden voor de mogelijke gevaren daarbij. Tijdens de vorige bijeenkomst van de International Stuttering Association (ISA, de koepelorganisatie van de cliënten verenigingen) is daar een verklaring over aangenomen, die na vertaling nu op de nationale websites staat.

Cartoon NRC

Deze cartoon van Ruben L. Oppenheimer stond op 22 oktober in het NRC:

Cartoon

Sponsors & Partners

Nederlandse Federatie Stotteren

Postbus 80
3860 AB Nijkerk
Tel. 030 - 233 33 36
Beltijden: 09:00 - 17:00

site by AllinOneSoftware.com