Nieuws

Sanne Hans en Ali B maken samen met Vodafone stotter app ‘Get The Flow’

get the flowPersbericht van Vodafone:
Amsterdam – Ongeveer 5% van de kinderen stottert. Vodafone wil deze kinderen een tool geven om – naast social media en Whatsapp - ook sprekend contact met elkaar te kunnen maken. In samenwerking met de Nederlandse Federatie Stotteren (NFS, onderdeel van stotteren.nl) en zangeres Sanne Hans heeft Vodafone een stotter app ontwikkeld: Get The Flow. Het doel van de app is om op een toffe manier je spraak te trainen en het zelfvertrouwen van kinderen te boosten. Tegelijkertijd brengt de app kinderen met elkaar in contact, doordat ze kunnen duo rappen met elkaar. Dat vermindert het gevoel dat ze de enigen zijn die stotteren. De app bevat verschillende oefeningen en raps geschreven door bekende rappers als Broederliefde, Sevn Alias, Kevin, Soufiane Eddyani en Jairzinho. Ali B schreef de eindbaasrap, een allitererende tong twister als ultieme uitdaging.

Lees meer...

Wil jij rappen met Sanne Hans?

 

Zie onderstaande oproep van Sanne Hans (Miss Montreal). Ben jij tussen de 8 en 15 jaar en wil jij aanstaande woensdag 19 april samen met Sanne rappen? Geef je dan nu op:    

Hallo allemaal!!

Zoals jullie vast wel weten, ben ik van het motto: iedereen is cool zoals ‘ie is en het maakt niet uit of je stottert! Ben nu bezig met een coole app ‘Get The Flow’ waarmee je met anderen kunt duo rappen. Ik zoek kids die het tof vinden om op woensdag 19 april in Amsterdam met mij een nummer uit de app te rappen. Ervaring is niet nodig, iedereen kan leren rappen! Ben jij tussen de 8 en 15 jaar en lijkt jou dit leuk?

Er is maar beperkt plek, dus geef je snel op via de deze link: https://goo.gl/forms/hScvy7go3VV227k42 
en hopelijk zie ik je de 19e!

 

Stottercafé Rotterdam 11 mei

 

imagesHoi!
Het heeft even geduurd, maar op donderdag 11 mei is het weer zover .. de hoogste tijd voor StotterCafé Rotterdam, EINDELIJK
Hoop je dan te ontmoeten, en kom maar gewoon als je twijfelt :-)  want...
We hebben dit keer Derek Otte als gastspreker!!
Wie is Derek Otte? Lees alvast zijn inspirerende verhaal over de stotteraar die stadsdichter werd op:
https://decorrespondent.nl/6254/het-wonderlijke-verhaal-van-de-stotteraar-die-stadsdichter-werd/1431758545646-652c03f1

Lees meer...

In memoriam Dr. P. Helbert Damsté

Dr.P.Helbert DamstéBegin februari is Dr. Damsté in Zeist overleden, hij was net 92 jaar geworden. Dit in memoriam gaat over hem en zijn verdiensten in verband met het stotteren – maar ook een beetje over mij. Ik heb hem ontmoet toen ik 18 jaar was (en hij zo’n 37) in zijn huis op de Emmalaan in Utrecht. Evenals ongeveer mijn hele familie stotterde ik, maar mijn moeder had gehoord dat er iets nieuws aan het komen was – en dat Damsté daar de voorman van was. Hij was toen hoogleraar bij de Keel-Neus-Oorheelkunde op het Academisch Ziekenhuis in Utrecht en was getrouwd met een logopediste: Mevrouw Terpstra. Stotteren had in die tijd weinig academische belangstelling. Men dacht: op kinderleeftijd hoef je er niets aan te doen (het gaat vanzelf wel over) en je kan er eigenlijk ook niets aan doen. Deze gedachte komen we nog wel eens tegen, en dat is de reden waarom we zo zwaar inzetten op vroege interventie: er is wel degelijk met veel succes iets aan doen!

Lees meer...

Stottercafé Nijmegen op 21 februari 2017

 

imagesOp dinsdag 21 februari wordt er een stottercafé georganiseerd in Nijmegen.
Iedereen die met stotteren te maken heeft (zoals ervaringsdeskundigen en hun partners maar ook logopedisten, huisartsen en psychologen) is welkom op deze avond over stotteren en broddelen.

Lees meer...

Sponsors & Partners

Nederlandse Federatie Stotteren

Postbus 80
3860 AB Nijkerk
Tel. 030 - 233 33 36
Beltijden: 09:00 - 17:00

site by AllinOneSoftware.com