Buitenlandse folders
Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Boekje JOEP

Joep het schaap stottert, vooral als hij zich druk maakt, en dat is best lastig als je iets heel belangrijks wilt vertellen. En wat helemaal vervelend is, is dat Joeps vrienden hem niet laten uitpraten en steeds zijn zinnen voor hem af proberen te maken. Gelukkig is Dirk net in de wei naast Joep komen wonen, en Dirk wil best wel naar Joep luisteren...

Bij dit boek zit een cd waarop het hele verhaal als vrolijk hoorspel te beluisteren is. Met stemmen van bekende Nederlanders als Paul Haenen, Albert Verlinde, Erwin Olaf, Carry Tefsen, Joep Onderdelinden, Simone Kleinsma, Plien & Bianca e.a. 

Verschenen februari 2013
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep bv
Auteur: Mark Haayema 
Aantal pagina’s: 32
ISBN: 9789025753160
Prijs: € 14,95

Recensie
Op 2 maart was ik in Amsterdam in het Jeugdtheater de Krakeling voor een boekpresentatie en kwam daar in een kinderpartijtje terecht. Nu had ik dat de laatste 30 jaar niet meer meegemaakt, en ik legde ook niet direct de relatie met het onderwerp (het zou over stotteren gaan). Maar bij de voorstelling (de bij het boek bijgesloten CD) werd het wel duidelijk; het ging over schaapje Joep, die verliefd was, maar door zijn spraakprobleem (bè- bè- bè- bè-) en ook door het verkeerd aanvullen door zijn ‘luisteraars’ zijn gevoelens niet kon uiten. Gelukkig is er een vriendje (Dirk) die wel goed luistert – en het onderwerp van zijn verliefdheid blijkt te zijn. Twee taboes in één: stotteren en homoseksualiteit. Het boekje is grappig geschreven, getekend, gesproken en vormgegeven.
Bert Bast

 

Bekijk stotteren in de media

Bekijk clips en video's, beluister podcasts, lees columns en interviews in onze mediarubriek

Blijf op de hoogte

Bestel brochures, posters en boeken

Boeken, folders, brochures en posters bestel of download je in onze webshop

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland