Demosthenes

StotterCafé Nederland

Het initiatief om stotterend Nederland en iedereen met belangstelling voor stotteren een plaats te bieden voor ontmoeting!

Ga naar de website

Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Te snel voor woorden

Te snel voor woorden

alles over broddelen

Ga naar de website

Dare to be youDit jaar zet het StotterFonds zich tijdens de campagne rond WereldStotterdag in voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. We kondigen deze bijzondere dag aan met de slogan DARE TO BE Y-Y-Y-YOU. Jezelf durven zijn als tiener is een hele kunst en dat geldt nog eens extra als je stottert.
Om jongeren aan te moedigen te zeggen wat ze denken, willen en voelen hebben we 7 tips geformuleerd en die in de vorm van een boekenlegger vormgegeven.

Tijdens de campagne zal de boekenlegger via de stottertherapeuten onder de jongeren worden verspreid. Er is ook weer een poster gemaakt, die gebruikt kan worden om zo veel mogelijk mensen op de hoogte te brengen van de impact die stotteren kan hebben op je leven en hoe je daar mee om kunt gaan. Boekenlegger en poster zijn tegen verzendkosten te bestellen in de webshop van het StotterFonds. Zeven tips WSD2020  


Aan de stottertherapeuten zal worden gevraagd extra stil te staan bij het ondersteunen van hun cliënten binnen de schoolsetting. Hierbij kun je denken aan voorlichting geven op scholen, gesprekken plannen met mentoren om afspraken te maken over onder andere mondelinge toetsen, maar bovenal in gesprek te gaan met de jongere over wat  hij/zij op school nodig heeft.

Ook willen we graag aandacht vestigen op het positieve effect van groepstherapie voor deze leeftijdsfase. Door ervaringen te delen met leeftijdgenoten gaan ze o.a. de eigen situatie vaak anders onder ogen zien, leren ze relativeren, kunnen ze hun spreken oefenen in een veilige omgeving en elkaar tot steun zijn. 

Demosthenes organiseert donderdag 22 oktober van 20.00 tot 21.30 uur een online meeting rond het thema 'Dare to be you'. Het idee daarbij is om het te hebben over de middelbare schooltijd. En verder wordt het gewoon een gezellige online bijeenkomst. Opgeven kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Anja van der Vlist-Pluut 06-42162475
Annelies Mobach 06-40618646
Beiden stottertherapeut en bestuurslid bij het StotterFonds

Media

Bekijk stotteren in de media

Blijf op de hoogte

Brochures, posters en boeken

Bestel of download gratis

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland