Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Te snel voor woorden

Te snel voor woorden

alles over broddelen

Ga naar de website

jinek

Floor Bakhuys Roozeboom (37) is schrijver en journalist en vertelt over het stotteren van haar zoontje. Je leest haar verhaal hier.

Papa het weer beter makenNederlandse vertaling van de brochure: 'DADDY TO MAKE IT BETTER?' van John Albach
National Stuttering Project Verenigde Staten 1994
In het Nederlands vertaald door Sjanie van Gelder
In Nederland uitgegeven door de StotterFonds (StotterFonds)

Enige tijd geleden ontmoette ik John Albach, de voorzitter van het, ‘National Stuttering Project', de Amerikaanse belangenorganisatie van mensen die stotteren. Hij had net een brochure geschreven over het begin van stotteren bij zijn zoon van twee jaar. Op het eerste oog lijkt het anekdotisch... kinderen van de kapper zijn doorgaans slecht geknipt, dokterszoontjes zijn ziekelijk en als je vader stottert....
Lees de brochure hier.

 

interview

Hoe ervaren ouders het stotteren en de stottertherapie van hun kind? Hier een kort interview met de vader en moeder van een meisje dat stottert.

Wanneer merkte u dat uw kind stotterde en wat was uw reactie?
Moeder: “Toen onze dochter vier jaar oud werd en naar de basisschool ging, vielen de haperingen en de blokkades in haar spraak steeds meer op. Het was voor mij niet meteen een voor de hand liggende keuze om hulp in te schakelen, omdat ik logopediste ben. Ik dacht: “Dit kunnen we toch zelf oplossen?!” En het voelde ook als een tekortkoming; een logopedist die een stotterende dochter heeft. Uiteindelijk ben ik erg blij dat we begeleid zijn door een stottertherapeut. Het heeft mij veel gebracht, als ouder en als logopedist!"

Aanmelden nieuwsbrief

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland