Studievertraging door stotteren?

studenten1
Problemen met studie vanwege stotteren
Soms ondervinden studenten door hun stotteren problemen tijdens de studie. Denk aan: moeite met het houden van presentaties, bij het stellen van vragen in de les, bij de communicatie tijdens het samenwerken in projectgroepen of bij het functioneren op de stageplaats.

Tegemoetkoming
Stotteren valt onder de 'functiebeperkingen'. Studenten die stotteren en daardoor moeilijkheden ervaren bij hun studie, kunnen in bepaalde gevallen gebruik maken van de faciliteiten die de studiefinanciering biedt.

Faciliteiten rondom studiefinanciering bij studievertraging, waarvan studenten die stotteren gebruik kunnen maken, zijn:
• verlenging van de prestatiebeurs met één jaar
• nieuwe studiefinancieringsrechten als de studie niet (meer) mocht lukken en men een passender studie wil volgen.

Alleen als duidelijk kan worden aangetoond dat de studieproblemen worden veroorzaakt door het stotteren, kan een beroep worden gedaan op bovengenoemde voorzieningen. Je decaan kan je hierover informeren. Hij/zij is diegene die in voorkomende gevallen een benodigde faciliteit bij DUO voor je aan kan vragen.

Onderneem actie
Loop je vertraging op tijdens je studie? Is die vertraging duidelijk terug te voeren op stotteren? Blijf er niet mee rondlopen. Onderneem actie! Neem contact op met je decaan, je mentor of eerst met een vertrouwde docent en praat over datgene wat jou dwars zit. Misschien kom je in aanmerking voor de genoemde faciliteiten.

Stichting Support Stotteren in samenwerking met de webredactie

 

Sponsors & Partners

Nederlandse Federatie Stotteren

Postbus 80
3860 AB Nijkerk
Tel. 030 - 233 33 36
Beltijden: 09:00 - 17:00

Agenda

Geen evenementen
site by AllinOneSoftware.com