Informatie voor therapeuten

Wat u als therapeut moet weten

U treft hier feiten aan over stotteren. Wat te doen wanneer een jong kind, basisschoolkind, tiener of volwassene zich aanmeldt of aangemeld wordt. Informatie over de Nederlandse Vereniging voor StotterTherapie, bijscholing en tijdschriften.

Lees meer...

Richtlijn Stotteren

d5b96098-e201-43f9-a65f-e4acd700e4cfIn 2014 is de Nederlandse evidence based Richtlijn Stotteren opgesteld. Deze werd gepresenteerd tijdens het Symposium Stotteren op maandag 20 oktober 2014 wat de NFS organiseerde in samenwerking met de KNAW. De richtlijnen geven een indicatie voor de diagnostiek, behandeling en nazorg van kinderen, adolescenten en volwassen die stotteren. 
De richtlijn vind je hier.
De patiƫntenversie van de richtlijn vind je hier.
Lees een verslag van het symposium hier.
De presentaties en geluidsopnames vind je hier.

Voorlichting over stotteren

Stotterbeurs 2008 NFS-Henriette

De Werkgroep Voorlichting geeft vorm aan het doel van de NFS om goede voorlichting over stotteren te verzorgen. Er is een netwerk aan voorlichters actief, dat bestaat uit stottertherapeuten en ervaringsdeskundigen. Daarnaast zijn er regionale coƶrdinatoren die per regio (Noord, Oost, Midden, West en Zuid-Nederland) de voorlichters aansturen.

We kiezen voor vraag gestuurde voorlichting. Dit kan bijvoorbeeld door gesprekken met leerkrachten van kinderen/ studenten die stotteren. De leerling die stottert ondersteunen bij het houden van een spreekbeurt blijkt in de praktijk heel goed te werken. We zijn bezig materiaal daarvoor te ontwikkelen. Wanneer de allround logopedist dat wenst, kan een stottertherapeut meegaan naar school of helpen bij de voorbereiding. In het voortgezet onderwijs kan het zinvol zijn daarnaast een ervaringsdeskundige mee te nemen.

Lees meer...

Sponsors & Partners

Nederlandse Federatie Stotteren

Postbus 80
3860 AB Nijkerk
Tel. 030 - 233 33 36
Beltijden: 09:00 - 17:00

Agenda

Geen evenementen
site by AllinOneSoftware.com