Wetenschappelijk onderzoek kinderen

Stottertherapie werkt goed, direct of via een omweg

Marie ChristineStotteren kun je op twee manieren behandelen.De werking van de ene was bewezen, van de andere niet. Maar sinds vrijdag staan ze op gelijke voet.
In de Volkskrant van maandag 10 augustus 2015 stond een artikel over stottertherapie naar aanleiding van een onderzoek van Marie-Christine Franken. 
Lees het artikel hier.

Meer informatie over het onderzoek lees je hier.

Stotteren: effect van genen en van vroege therapie


logo NTvGdoor: Bast EJEG, Ploos van Amstel HK, Franken M-C.
Ned Tijdschr Geneeskd. 2011;155:A3514.• Omdat bij de meeste mensen stotteren na verloop van tijd overgaat, hanteerde men tot nu toe de stelregel om af te wachten.
• Er zijn 2 belangrijke recente ontwikkelingen op het gebied van stotteren: de ontdekking van genmutaties die relevant lijken te zijn voor ontwikkelingsneurologische afwijkingen en het groeiend bewijs dat vroeg ingrijpen helpt bij de genezing.

Lees meer...

Emoties en stotteren

Stotterende kinderen hebben vaak meer moeite om hun emoties onder controle te houden. Dat rapporteerden Amerikaanse wetenschappers in de Journal of Communication Disorders. Stotterende kinderen onder de vijf blijken vaak heftiger te reageren op alledaagse stressvolle gebeurtenissen (zoals bijvoorbeeld het wegnemen van een stuk speelgoed) dan leeftijdsgenootjes die niet stotteren. Het is voor het eerst dat er aanwijzingen worden gevonden van een mogelijke verband tussen stotteren en emotionele ontwikkeling.

Lees meer...

Sponsors & Partners

Nederlandse Federatie Stotteren

Postbus 80
3860 AB Nijkerk
Tel. 030 - 233 33 36
Beltijden: 09:00 - 17:00

Agenda

Geen evenementen
site by AllinOneSoftware.com