Informatie over de NVST en de opleiding tot stottertherapeut

De NVST is sinds juli 2014 partner van het ECSF (European Clinical Specialization in Fluency Disorders). Dit consortium biedt een Post-HBO opleiding in stottertherapie aan. De NVST heeft zich aangesloten bij deze opleiding. Iedereen die zich wil specialiseren in stotteren wordt aangeraden het specialisatieprogramma van het ECSF te doen. Een korte omschrijving van de inhoud van dit programma vind je op: www.ecsf.eu.

Bij succesvolle afronding van dit specialisatieprogramma kun je lid worden van de NVST. Om als “European Fluency Specialist” én als lid van de NVST geregistreerd te kunnen blijven, moet worden voldaan aan de EFS-criteria voor de basisregistratie en de herregistratie (iedere 3 jaar).

De NVST faciliteert haar leden en andere geïnteresseerden in deze (her)registratie door bijvoorbeeld het organiseren van studiedagen en andere activiteiten.

Het voldoen aan criteria van “European Fluency Specialist” kan ook via een andere weg verlopen. Hiervoor kan je eerder gevolgde opleidingen/cursussen en klinische ervaring door het bestuur van de EFS laten beoordelen. Neem hiervoor rechtstreeks contact op met het bestuur van de EFS via de website: http://www.europeanfluencyspecialists.eu/contact/.

Logopedisten die de ECSF-opleiding volgen kunnen aspirant-lid van de NVST worden. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Aspirant-lid van de NVST worden? Neem dan contact op Angélique Dreijer, secretaris NVST: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

NSVT LOGO

Sponsors & Partners

Nederlandse Federatie Stotteren

Postbus 80
3860 AB Nijkerk
Tel. 030 - 233 33 36
Beltijden: 09:00 - 17:00

Agenda

Geen evenementen
site by AllinOneSoftware.com