Buitenlandse folders
Demosthenes

StotterCafé Nederland

Het initiatief om stotterend Nederland en iedereen met belangstelling voor stotteren een plaats te bieden voor ontmoeting!

Ga naar de website

Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

valiumEen stotterpil, hoeveel hebben we daarvoor over? Gewoon één pil in je leven, of desnoods elke dag eentje, en dan helemaal van het stotteren af zijn, zonder enig ongewenst bijverschijnsel. Hebben we daar niet allemaal wel van gedroomd – of durven we er zelfs maar niet aan te denken. Dr Gerald Maguire, een Amerikaanse psychiater die zelf ook stottert, en zeer actief is op dat gebied, heeft nu een studie gepubliceerd over Pagoclone, een soort Valium.

JerryEen half jaar geleden hebben we al aandacht besteed aan een mogelijke stotterpil. Het aangekondigd vervolgonderzoek heeft uiteindelijk toch niet positief nieuws gebracht op de vragen die in dat stuk als openstaand werden genoemd. Inmiddels heeft dezelfde auteur (Dr Jerrry McGuire) nu een andere studie aangekondigd. Natuurlijk is dat op dit ogenblik nog niet de doorbraak, waarop we allemaal hopen. Aan de ander kant, mogen we zo’n nieuws niet zonder meer als onzin neersabelen; daar is het immers wetenschap voor. Na het schrijven van mijn vorige bijdragen heb ik een intensief contact met Dr McGuire (zie foto) opgebouwd, en ik ben nu met hem in discussie over meer achtergrond informatie.

Zoals bekend, hebben de Nederlands stottervereniging Demosthenes en de Nederlandse Vereniging van Stottertherapie (NVST) gezamenlijk een commissie ‘Wetenschappelijk onderzoek’ ingesteld. Nadat we in het begin vooral verslaglegging als ons doel zagen, hebben we nu ook  aan onze taak toegevoegd om als  doorgeefluik van vragen aan de respectievelijke achterban te functioneren. Overigens horen wij graag van de lezers hoe onze activiteiten  gewaardeerd worden. Schrijf dat graag aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Lees meer

De doelen en werkwijze van de Wetenschapscommissie zijn nu zo geformuleerd:
• Niet zelf onderzoek doen (dat is te tijdrovend en te duur) maar dit mogelijk wel initiëren.
• Korte verslaglegging van belangrijke publicaties, onderzoekingen en ontwikkelingen.
• Wetenschappelijke vraagbaak functie voor leden van beide betrokken verenigingen. Afhankelijk van de vraag en de  vraagsteller kan het antwoord (indien bekend) meer of minder uitgebreid zijn.
• Indien echter na een korte search zou blijken dat het antwoord niet specifiek bekend is, kan geprobeerd worden om deze vraagstelling (indien afkomstig van een cliënt) in te brengen bv. in een afstudeer-   of specialisatieproject van een student logopedie of een TIO resp.
• Anderzijds kan, (indien de vraag van een professional komt) gekeken worden of Demosthenes kan bijdragen aan de beantwoording van deze vraag.
• Deze bijdragen moeten zinnig en leesbaar zijn voor beide doelgroepen, en worden daarop door de diverse leden van de Wetenschapscommissie gecontroleerd.
• Weergave in druk vraagt teveel papier, en iedereen heeft eigenlijk wel een internet aansluiting. Onze bijdragen zijn aangekondigd in de twee contactbladen, nl Update voor Demosthenes en de site van de NVST www.nedverstottertherapie.nl.

Bert Bast

 

 

 &source=https://www.stotteren.nl/" onclick="javascript:window.open('https://www.linkedin.com/shareArticle?mini=true&url=https%3A%2F%2Fwww.stotteren.nl%2Ftherapie%2F48-wetenschappelijk-onderzoek%2F129-wetenschapscommisie-van-demosthenes-en-de-nvst.html&title=Wetenschapscommisie van Demosthenes en de NVST&summary=Zoals bekend, hebben de Nederlands stottervereniging Demosthenes en de Nederlandse Vereniging van Stottertherapie (NVST) gezamenlijk een commissie ‘Wetenschappelijk onderzoek’ ingesteld. Nadat we in het begin vooral verslaglegging als ons doel zagen, hebben we nu ook  aan onze taak toegevoegd om als  doorgeefluik van vragen aan de respectievelijke achterban te functioneren. Overigens horen wij graag van de lezers hoe onze activiteiten  gewaardeerd worden. Schrijf dat graag aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. document.getElementById(\'cloak7e0bf4c17f0a5220208eddbac2d40026\').innerHTML = \'\'; var prefix = \'ma\' + \'il\' + \'to\'; var path = \'hr\' + \'ef\' + \'=\'; var addy7e0bf4c17f0a5220208eddbac2d40026 = \'voorzitter\' + \'@\'; addy7e0bf4c17f0a5220208eddbac2d40026 = addy7e0bf4c17f0a5220208eddbac2d40026 + \'stotteren\' + \'.\' + \'nl\'; var addy_text7e0bf4c17f0a5220208eddbac2d40026 = \'voorzitter\' + \'@\' + \'stotteren\' + \'.\' + \'nl\';document.getElementById(\'cloak7e0bf4c17f0a5220208eddbac2d40026\').innerHTML += \'\'+addy_text7e0bf4c17f0a5220208eddbac2d40026+\'\';  

Lees meer

De doelen en werkwijze van de Wetenschapscommissie zijn nu zo geformuleerd: • Niet zelf onderzoek doen (dat is te tijdrovend en te duur) maar dit mogelijk wel initiëren. • Korte verslaglegging van belangrijke publicaties, onderzoekingen en ontwikkelingen.• Wetenschappelijke vraagbaak functie voor leden van beide betrokken verenigingen. Afhankelijk van de vraag en de  vraagsteller kan het antwoord (indien bekend) meer of minder uitgebreid zijn. • Indien echter na een korte search zou blijken dat het antwoord niet specifiek bekend is, kan geprobeerd worden om deze vraagstelling (indien afkomstig van een cliënt) in te brengen bv. in een afstudeer-   of specialisatieproject van een student logopedie of een TIO resp. • Anderzijds kan, (indien de vraag van een professional komt) gekeken worden of Demosthenes kan bijdragen aan de beantwoording van deze vraag. • Deze bijdragen moeten zinnig en leesbaar zijn voor beide doelgroepen, en worden daarop door de diverse leden van de Wetenschapscommissie gecontroleerd. • Weergave in druk vraagt teveel papier, en iedereen heeft eigenlijk wel een internet aansluiting. Onze bijdragen zijn aangekondigd in de twee contactbladen, nl Update voor Demosthenes en de site van de NVST www.nedverstottertherapie.nl.Bert Bast 
 &source=https://www.stotteren.nl/','sharing-fb','width=580,height=510');return false;">Deel via

Media

Bekijk stotteren in de media

Blijf op de hoogte

Brochures, posters en boeken

Bestel of download gratis

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland