Demosthenes

StotterCafé Nederland

Het initiatief om stotterend Nederland en iedereen met belangstelling voor stotteren een plaats te bieden voor ontmoeting!

Ga naar de website

Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Te snel voor woorden

Te snel voor woorden

alles over broddelen

Ga naar de website

Demosthenes is een Nederlandse stotter- en broddelvereniging die zich inzet voor iedereen die stottert of broddelt en de mensen eromheen. Het StotterFonds, waar wij deel van uitmaken, is een samenwerkingsverband van Demosthenes en de Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie (NVST). Samen streven we ernaar de kennis over stotteren te verruimen en de stotterproblematiek in het algemeen te verminderen.

Over Demosthenes
Demosthenes is er voor iedereen die stottert of broddelt. De vereniging begrijpt dat stotteren een lastige handicap kan zijn en wil daarom een steun in de rug zijn voor kinderen, jongeren en volwassenen die stotteren. Demosthenes biedt een platform waar men open kan praten over stotteren en broddelen, ervaringen kan uitwisselen en altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws op het gebied van stotteren en broddelen.

Meer informatie

Activiteiten van Demosthenes
Demosthenes organiseert diverse activiteiten om mensen die stotteren te ondersteunen. Denk aan zelfhulpgroepen, stottercafe’s en regelmatig contact met anderen. Daarnaast zet de vereniging zich in voor de belangen van mensen die stotteren, ouders van stotterende kinderen en andere groeperingen die lid kunnen zijn van de vereniging. Demosthenes streeft naar een zo gunstig mogelijke situatie met betrekking tot de spraakhandicap stotteren.

Geschiedenis van Demosthenes
Demosthenes is opgericht in 1966 en heeft sindsdien een rijke geschiedenis. De vereniging begon als een verlengstuk van de Doetinchemse Methode en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een volwaardige vereniging die zich inzet voor iedereen die stottert of broddelt. In 1982 is Demosthenes samengegaan met de stottervereniging Charles van Riper (CVR) en sindsdien heeft de vereniging vele activiteiten georganiseerd en acties ondernomen om stotteren bespreekbaar te maken.

Word lid van Demosthenes
Wil je ook deel uitmaken van de gemeenschap van Demosthenes en altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van stotteren en broddelen? Overweeg dan om lid te worden van Demosthenes. De vereniging biedt een platform waar je open kunt praten over stotteren en broddelen, ervaringen kunt uitwisselen en altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws op het gebied van stotteren en broddelen.

Lid worden

Media

Bekijk stotteren in de media

Aanmelden nieuwsbrief

Brochures, posters en boeken

Bestel of download gratis

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland