Buitenlandse folders
Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Wilt u opkomen voor de belangen voor mensen die stotteren?

Onder het motto ‘samen staan we sterk’ vormt de stichting StotterFonds
een samenwerkingsverband van de Nederlandse Stottervereniging Demosthenes en de
Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie (NVST).

Wat is de Nederlandse Stottervereniging Demosthenes? 


De Nederlandse Stottervereniging Demosthenes (die leefde omstreeks het jaar 350 voor Christus en als redenaar beroemd is geworden) is een vereniging van en voor kinderen, jongere en volwassenen die
stotteren en ouders van stotterende kinderen. Het grootste probleem is dat veel mensen slecht raad weten met stotteren. Stotteren bemoeilijkt zodoende vaak het onderlinge contact. Daarom zijn de twee belangrijkste doelstellingen van de Nederlandse Stottervereniging Demosthenes: belangenbehartiging voor mensen die stotteren en ouders van stotterende kinderen; en het bevorderen van een zo gunstig mogelijke situatie met betrekking tot stotteren, in het bijzonder in Nederland.

Waarom is het lidmaatschap van stottervereniging Demosthenes belangrijk? 


Door lid te worden van de Stottervereniging Demosthenes, als je zelf stottert of als ouder/partner/ander
familielid, ontvang je regelmatig het blad: -"Voor Verhaling Vatbaar"-, met informatie over nieuwe
ontwikkelingen in onderzoek en behandeling van stotteren, ervaringen van mensen die stotteren, terugblikken op themabijeenkomsten en weekenden en verenigingszaken. Je kunt deelnemen aan één van de regionale zelfhulpgroepen, waar je met een gevolgde stottertherapie kunt oefenen en ervaringen kunt uitwisselen met andere mensen die stotteren. Je ontvangt kortingen op de deelname aan weekenden die door Demosthenes of zusterverenigingen worden georganiseerd. Samen staan we sterk!

Ben je al lid van stottervereniging Demosthenes? 


Prima, waarschijnlijk ben je dan ook al donateur van de stichting StotterFonds. Nog niet?
Word dan eerst zelf donateur van de StotterFonds, want als je zelf stottert of als je een ouder bent van een stotterend kind(je) weet je als geen ander hoe belangrijk goede voorlichting is en hoe belangrijk dus de StotterFonds is. De StotterFonds is geen (belangen) vereniging maar stelt zich wel ten doel de kennis over stotteren te verruimen en de stotterproblematiek in het algemeen te verminderen. Vooral goede voorlichting over stotteren zorgt ervoor dat het begrip voor mensen die stotteren optimaal wordt. Bovendien geeft gerichte voorlichting over het ontstaan van stotteren jonge kinderen een grotere kans op herstel.

Werf donateurs voor de StotterFonds 


De StotterFonds zet zich enorm in voor iedereen die te maken heeft met stotteren, maar de StotterFonds heeft geen leden en is daardoor afhankelijk van donateurs. In Nederland stotteren ongeveer 175.000 mensen maar lang niet iedereen is donateur. Je begrijpt dat er nog veel werk te verrichten is. Wil je ons daarbij helpen? Ons doel is dat in de komende jaren het percentage donateurs verhoogd wordt tot 2%, dus minstens 3500 donateurs. Juist jij bent de aangewezen persoon om op te komen voor mensen die stotteren. Juist jij kan ons helpen dit doel te halen door je omgeving te stimuleren donateur te worden. Voor elke donateur die zich via jou heeft aangemeld, ontvang je een lot en aan het eind van het jaar verloot de StotterFonds een leuke prijs waarmee wij je inspanning willen belonen.

Organiseer een actie 


Kom in actie voor jezelf, voor stotterende kinderen en hun ouders. Het organiseren van een actie gaat een
stap verder. Mogelijk zit je in een oefengroep en kan je met je groepsleden een leuke sponsoractie opzetten.
Met een actie bereik je meerder doelen: je leert jezelf te presenteren en voor jezelf op te komen; je vraagt terecht aandacht voor het stotteren in het algemeen; en je kunt geld inzamelen voor de StotterFonds. Of misschien zit je nog op school en ben je op zoek naar een goed doel voor een sponsorloop? In ieder geval zal StotterFonds je acties toejuichen en ondersteunen met een informatiepakket. Neem contact met ons op.

Bekijk stotteren in de media

Bekijk clips en video's, beluister podcasts, lees columns en interviews in onze mediarubriek

Blijf op de hoogte

Bestel brochures, posters en boeken

Boeken, folders, brochures en posters bestel of download je in onze webshop

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland