Stotteren en werk
Er is een sollicitatie bij u binnengekomen en de persoon voldoet aan de functie-eisen. Tijdens het gesprek of uit voorinformatie blijkt dat de persoon stottert. Deze animatie geeft meer informatie zodat vooroordelen over stotteren, indien die nog bestaan, geen rol zullen spelen.
Algemene informatie voor volwassenen
In Nederland stotteren tussen de 150.000 en 200.000 mensen. Er zijn veel vormen van stotteren. De één herhaalt lettergrepen, woorden of zinsdelen. De ander blijft hangen op bepaalde letters, houdt klanken lang aan of blokkeert helemaal.
Hier leest u meer informatie over de oorzaken en de ontwikkeling van stotteren.
Als volwassene die stottert zal u dit bekend in de oren klinken. Het stotteren is bij u immers al behoorlijk ingesleten. Misschien hebt u het stotteren geaccepteerd en staat het u niet in de weg in uw dagelijks leven. Misschien heeft u er nog veel moeite mee en wilt u er graag van af komen.
Vragen en antwoorden over stotteren
Heb je een vraag over stotteren waarop je graag een antwoord wil? Of ben je op zoek naar wetenschappelijke kennis over stotteren? Onderzoekers van het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek in Nijmegen en het Erasmus MC in Rotterdam verzamelden zo’n 40 vragen over stotteren. Zij beantwoordden deze aan de hand van resultaten uit hun onderzoek en de wetenschappelijke literatuur. Misschien staat jouw vraag er ook wel tussen.
Vragen en antwoorden over stotteren | Max Planck Institute (mpi.nl)