Buitenlandse folders
Demosthenes

StotterCafé Nederland

Het initiatief om stotterend Nederland en iedereen met belangstelling voor stotteren een plaats te bieden voor ontmoeting!

Ga naar de website

Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Stotteren, wat weten we nu over mogelijke oorzaken?

Wat is stotteren?
Stotteren maakt het moeilijk om vloeiend te spreken. Als je last hebt van stotteren kom je er bij het spreken vaak niet goed uit. Dan worden soms klanken of lettergrepen herhaald of langer gemaakt en soms blokkeer je helemaal. 

Hoe vaak komt het voor?
Stotteren komt best veel voor: ongeveer acht op de honderd mensen hebben ooit in hun leven gestotterd; 1 op de 100 volwassen mensen stottert. Het komt overal ter wereld voor, bij jongens en meisjes, bij jong en oud. Het heeft er niks mee te maken of je slim bent of niet. Op latere leeftijd stotteren meer jongens en mannen dan meisjes en vrouwen: meisjes groeien vaker over stotteren heen.

Volg je ons al op Facebook? Dit is onze pagina: https://www.facebook.com/stotteren.nl/

studenten1
Problemen met studie vanwege stotteren
Soms ondervinden studenten door hun stotteren problemen tijdens de studie. Denk aan: moeite met het houden van presentaties, bij het stellen van vragen in de les, bij de communicatie tijdens het samenwerken in projectgroepen of bij het functioneren op de stageplaats.

Tegemoetkoming
Stotteren valt onder de 'functiebeperkingen'. Studenten die stotteren en daardoor moeilijkheden ervaren bij hun studie, kunnen in bepaalde gevallen gebruik maken van de faciliteiten die de studiefinanciering biedt.

Media

Bekijk stotteren in de media

Blijf op de hoogte

Brochures, posters en boeken

Bestel of download gratis

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland