Demosthenes

StotterCafé Nederland

Het initiatief om stotterend Nederland en iedereen met belangstelling voor stotteren een plaats te bieden voor ontmoeting!

Ga naar de website

Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Te snel voor woorden

Te snel voor woorden

alles over broddelen

Ga naar de website

Ik stotter(de): Stotterende stappen gaan ook vooruit. M. ter Vrugt, 2021, Boekscout,
83 pagina's, €16,99, ISBN: 9789464500752

Bron: Montferland Journaal

KILDER - ‘Een dag niet gestotterd is een dag niet geleefd!’ aldus Mylan ter Vrugt, afkomstig uit Kilder. In zijn boek Ik Stotter(de) heeft hij zijn persoonlijke ervaringen met stotteren verzameld, maar ook nodigt hij de lezer uit tot zelfreflectie. 

dodo

Op de eerste lesdag van Dorian op de middelbare school overkomt hem tijdens het voorstelrondje het ergste dat kan gebeuren. Hij komt bij het uitspreken van zijn eigen naam niet verder dan do-do. Hij voelt zich er verschrikkelijk over, alsof hij naakt voor de klas staat. Dorian voelt zich vooral in de steek gelaten door zijn beste vriend Ramses, die op de basisschool altijd voor hem opkwam en namens hem sprak. Dorian besluit dat dit zijn laatste woorden waren. Hij zwijgt voortaan. Tijdens een schoolexcursie komt hij in een natuurmuseum oog in oog te staan met een dodo. Het is alsof de uitgestorven vogel op hem heeft gewacht. Op zijn eigen kamer creëert hij samen met de vogel een veilige plek waar hij rust vindt, los van die bedreigende school.

Een hulpboek voor jongeren

Carla van Wensen Ilanda de Dood

Boek - stotteren doe je niet alleen

Elke persoon die stottert, weet dat zijn stotteren niet altijd aanwezig is en dat je vaak ook vloeiend spreekt. Hoe kan dit? In dit boek wordt uitgelegd wat stotteren nu precies is en vind je praktische tips, oefeningen en opdrachten om anders met je stotteren om te kunnen gaan.

Daarnaast wordt door stotterende jongeren zelf verteld hoe verschillende factoren van invloed kunnen zijn op je spreken: wat je denkt, voelt, je fysieke gesteldheid, de mensen om je heen en de situatie waarin je zit. Zij vertellen over hun stotteren en hoe er mee om te gaan in het dagelijks leven. Thema’s zoals bijvoorbeeld: school, vrienden, verliefdheid, ouders en familie komen aan de orde.

Dit boek maakt inzichtelijk wat er allemaal met stotteren te maken kan hebben. Ook levert het een belangrijke bijdrage aan een positief zelfbeeld en het meer ontspannen met stotteren kunnen omgaan. Na het lezen van dit boek weet je in ieder geval een ding zeker: stotteren doe je niet alleen!

Media

Bekijk stotteren in de media

Aanmelden nieuwsbrief

Brochures, posters en boeken

Bestel of download gratis

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland