Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Dysfluent magazine"Is het allemaal een kwestie van ademhaling? Zit het allemaal tussen onze oren? Het is geen lichamelijk iets. Het is dat gevoel in je borst, die beklemmende sensatie.’’ Deze zinnen op de cover van Dysfluent Magazine wekken vragen op en misschien emoties. Het doel van Dysfluent magazine is juist om deze vragen te verkennen door enerzijds de kennis die nu bekend is op het gebied van stotteren kort op een rijtje te zetten en anderzijds door in gesprek te gaan met personen die stotteren over wat zij van hun stotteren vinden.

Ik stotter(de): Stotterende stappen gaan ook vooruit. M. ter Vrugt, 2021, Boekscout,
83 pagina's, €16,99, ISBN: 9789464500752

Bron: Montferland Journaal

KILDER - ‘Een dag niet gestotterd is een dag niet geleefd!’ aldus Mylan ter Vrugt, afkomstig uit Kilder. In zijn boek Ik Stotter(de) heeft hij zijn persoonlijke ervaringen met stotteren verzameld, maar ook nodigt hij de lezer uit tot zelfreflectie. 

dodo

Op de eerste lesdag van Dorian op de middelbare school overkomt hem tijdens het voorstelrondje het ergste dat kan gebeuren. Hij komt bij het uitspreken van zijn eigen naam niet verder dan do-do. Hij voelt zich er verschrikkelijk over, alsof hij naakt voor de klas staat. Dorian voelt zich vooral in de steek gelaten door zijn beste vriend Ramses, die op de basisschool altijd voor hem opkwam en namens hem sprak. Dorian besluit dat dit zijn laatste woorden waren. Hij zwijgt voortaan. Tijdens een schoolexcursie komt hij in een natuurmuseum oog in oog te staan met een dodo. Het is alsof de uitgestorven vogel op hem heeft gewacht. Op zijn eigen kamer creëert hij samen met de vogel een veilige plek waar hij rust vindt, los van die bedreigende school.

Aanmelden nieuwsbrief

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland