Therapievormen

Therapie

Één op de twintig kinderen stottert of heeft gestotterd. Bij sommigen gaat het vanzelf voorbij, anderen leren met hulp vloeiend(er) praten en sommigen blijven stotteren. Soms is het genoeg om een paar keer over het stotteren te praten. Maar als je wilt, kun je ook een langere periode hulp krijgen. Je gaat dan meestal één keer in de week bij iemand langs. Daar leer je meer controle te krijgen over je eigen spraak. Je krijgt dan vaak ook weer meer plezier in het praten.
Wie kan jou helpen?

Logopedist

Een logopedist helpt mensen die problemen hebben met spraak, taal, stem, gehoor of slikken. Een logopedist weet dus ook iets van stotteren. Er zijn veel logopedisten in Nederland . In bijna elke gemeente vind je wel een logopediepraktijk. Niet alle logopedisten werken met stotteren. Sommige logopedisten weten juist heel veel over stotteren. Vraag dus altijd van tevoren of deze logopedist jou kan helpen.

Stottertherapeut
Een stottertherapeut is een logopedist, die extra heeft doorgeleerd in stotteren en stottertherapie. Hij of zij weet dus heel veel over stotteren en heeft veel ervaring met het helpen van kinderen die stotteren. De NVST (Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie) houdt een lijst bij van erkende stottertherapeuten. Deze komen niet zomaar op deze lijst. Ze moeten daarvoor regelmatig naar school om nieuwe dingen over stotteren te leren. Ook overleggen ze vaak met andere stottertherapeuten. Soms schrijven ze een boek over stotteren, doen onderzoek naar stotteren of leggen ze aan anderen uit wat stotteren is.

Klik hier als je op zoek bent naar een stottertherapeut of logopedist die jou kan helpen. Je ziet dan een kaart van Nederland. Zoom in op jouw woonplaats of provincie om te zien waar een logopedist of stottertherapeut bij jou in de buurt is.

Sponsors & Partners

Nederlandse Federatie Stotteren

Postbus 80
3860 AB Nijkerk
Tel. 030 - 233 33 36
Beltijden: 09:00 - 17:00

Agenda

Geen evenementen
site by AllinOneSoftware.com