Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

In Nederland stotteren tussen de 150.000 en 200.000 mensen. Er zijn veel vormen van stotteren. De één herhaalt lettergrepen, woorden of zinsdelen. De ander blijft hangen op bepaalde letters, houdt klanken lang aan of blokkeert helemaal.

Hier leest u meer informatie over de oorzaken en de ontwikkeling van stotteren.

Als volwassene die stottert zal u dit bekend in de oren klinken. Het stotteren is bij u immers al behoorlijk ingesleten. Misschien hebt u het stotteren geaccepteerd en staat het u niet in de weg in uw dagelijks leven. Misschien heeft u er nog veel moeite mee en wilt u er graag van af komen.

Heb je een vraag over stotteren waarop je graag een antwoord wil? Of ben je op zoek naar wetenschappelijke kennis over stotteren? Onderzoekers van het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek in Nijmegen en het Erasmus MC in Rotterdam verzamelden zo’n 40 vragen over stotteren. Zij beantwoordden deze aan de hand van resultaten uit hun onderzoek en de wetenschappelijke literatuur. Misschien staat jouw vraag er ook wel tussen.

 Vragen en antwoorden over stotteren | Max Planck Institute (mpi.nl)

Demosthenes is een Nederlandse stotter- en broddelvereniging die zich sinds 1966 inzet voor iedereen die stottert of broddelt en de mensen eromheen. Het StotterFonds, de organisatie die deze website beheert, is een samenwerkingsverband van Demosthenes en de Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie (NVST). Samen werken we aan het verspreiden van informatie over stotteren en proberen we ervoor te zorgen dat mensen minder problemen ervaren door het stotteren.

Aanmelden nieuwsbrief

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland