Buitenlandse folders
Demosthenes

StotterCafé Nederland

Het initiatief om stotterend Nederland en iedereen met belangstelling voor stotteren een plaats te bieden voor ontmoeting!

Ga naar de website

Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Op deze pagina’s vindt u informatie over stotteren bij volwassenen. Misschien stottert u zelf  of iemand uit uw omgeving. U vindt hier algemene informatie over stotteren en therapieën, ervaringsverhalen, nieuws, boeken en dvd’s, tips…we hopen dat u vindt wat u zoekt.

Als u nog vragen of opmerkingen hebt kun u die via deze link stellen of doorgeven.

In Nederland stotteren tussen de 150.000 en 200.000 mensen. Er zijn veel vormen van stotteren. De één herhaalt lettergrepen, woorden of zinsdelen. De ander blijft hangen op bepaalde letters, houdt klanken lang aan of blokkeert helemaal.

Hier leest u meer informatie over de oorzaken en de ontwikkeling van stotteren.

Als volwassene die stottert zal u dit bekend in de oren klinken. Het stotteren is bij u immers al behoorlijk ingesleten. Misschien hebt u het stotteren geaccepteerd en staat het u niet in de weg in uw dagelijks leven. Misschien heeft u er nog veel moeite mee en wilt u er graag van af komen.

 De genetische en neurobiologische basis van stotteren.

cloyken2

Stotteren was lange tijd een ongrijpbaar onderwerp voor de wetenschap. De variatie tussen mensen die stotteren onderling, maar ook binnen een en dezelfde persoon dit stottert is simpelweg te groot voor pasklare antwoorden. Een ervaringsdeskundige maakt de balans op van vele jaren stotteronderzoek.

Door: Erica Renckens

Als iemand die zelf stottert, kan ik het beamen: het is behoorlijk frustrerend. Niet eens zo zeer dat ik blokkeer als ik iets zeg – daar ben ik inmiddels redelijk aan gewend. Maar vooral de onvoorspelbaarheid: de ene keer spreek ik praktisch vloeiend en een kwartier later klink ik als een cd-speler die continu hapert en die je het liefst een tik wilt geven, in de hoop dat ‘ie z’n draai weer vindt. Stress, vermoeidheid, context, publiek, alles heeft invloed op mijn spreken.

Lees het complete artikel hier.

 

Als je stottert herken je het vast: als je fluistert dan kun je wél ontspannen en (vrijwel) vloeiend spreken. Daarom ontwikkelen we Whispp: de app die fluisteren zonder vertraging omzet naar jouw eigen normale stem.

Whispp is niet bedoeld als 'wondermiddel' om nooit meer te stotteren. Het is een hulpmiddel dat je kunt gebruiken in situaties waarin het je helpt en goed voor je voelt.

Wil je meedoen met de trial en de app binnenkort zelf gratis uitproberen? Ga dan naar www.whispp.com/nl

Media

Bekijk stotteren in de media

Blijf op de hoogte

Brochures, posters en boeken

Bestel of download gratis

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland