Over ons

Nederlandse Federatie Stotteren

De NFS is een samenwerkingsverband van de Nederlandse Stottervereniging Demosthenes en de Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie (NVST).

De NFS stelt zich ten doel de kennis over stotteren te verruimen en de stotterproblematiek in het algemeen te verminderen. Dit wordt gerealiseerd door activiteiten te ondersteunen die de kwaliteit verhogen van: preventie van stotteren, diagnostiek en behandeling van stotteren, evaluatie van de resultaten van stottertherapieën en voorlichting over stotteren. 

De NFS is hierbij niet gebonden aan een bepaalde therapiestroming. De NFS is het landelijk aanspreekpunt. Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur kan men hier (030 2333336) terecht voor informatie over stotteren, preventie van stotteren bij (jonge) kinderen en stottertherapieën. Uiteraard zijn de website (www.stotteren.nl) en het e-mailadres ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) altijd beschikbaar.
Voor giften hebben wij het volgende rekeningnummer: NL69INGB0000066969 t.n.v. Stg Nederlandse Federatie Stotteren.

Voor vragen van de media is Anja van der Vlist-Pluut bereikbaar op: 06-42162475.

U kunt hier jaarverslag en hier de jaarrekening 2016 en hier het beleidsplan van de NFS inzien. NFS JV2016 OMSLAGU vindt hier de Statuten van de Nederlandse Federatie Stotteren naar akte d.d. 16 oktober 2015.

 

 

 

Bestuur NFS:
bert2


Bert Bast
voorzitter
Gepensioneerd, alleen nevenfuncties: Penningmeester Utrechtse Sociëteit van Kunstenaars en Kunstminnenden de Engelenzang, Lid Scientific Committee International Fluency Association 

 

Ernst 

Ernst van der Vlist, 
penningmeester
Gepensioneerd; alleen nevenfuncties:  Firmant van de VOF van der Vlist;  Penningmeester Almense Tennis Club; Penningmeester van Voedselbank Zutphen de Eetketen.   

  

DSC05411

 

A. der Vlist-Pluut, 
bestuurslid

Hoofdfunctie: Logopediste/Stotter therapeute bij Praktijk „ De Klinker” Jan(1)

   

Jan Bouwen
donateurs- en sponsorbeleid
JohnJohn Kagie,
bestuurslid


Website
De medische artikelen op onze site worden weergegeven met vermelding van auteursnaam. 
De abstracten zijn persoonlijk ondertekend; persoonlijke verhalen (zoals ervaringsverhalen) zijn uiteraard ook persoonlijk ondertekend.

De algemene informatie is geheel gebaseerd op het meest recente Nederlandse handboek: Stotteren, van theorie naar therapie; Mies Bezemer, Jan Bouwen, Coen Winkelman Eds; Coutinho, Bussum 2013. De samenstelling valt onder verantwoordelijkheid van de web redactie, welke bestaat uit de volgende leden:

IMG 0677Wilma Schipper (stottertherapeut)
Ilanda de Dood (stottertherapeut)
Jurre Kruse
Bas Joosse
Rik Mets
Jeanet Huijgen (FBPN)

 Facilitair Bureau
De NFS wordt in haar activiteiten ondersteund door het Facilitair Bureau Patiëntenorganisaties Nederland (FBPN) te Nijkerk. Hier zijn zes deels parttime medewerkers werkzaam.

Wie zijn bij FBPN aangesloten?
Bij FBPN zijn 15 patiëntenorganisaties aangesloten, zie: http://fbpn.nl/aangesloten-organisaties.html

Wat doet het Facilitair Bureau?
Het facilitair bureau is geen commercieel bureau maar een overkoepelende stichting en daarmee een verlengstuk van de deelnemers. De deelnemende patiëntenorganisaties laten hun facilitaire diensten uitvoeren door het facilitair bureau. Denk daarbij aan de ledenadministratie, financieel administratieve ondersteuning, telefonische opvang, bestuurlijke ondersteuning en ondersteuning bij de organisatie van evenementen. De daaraan verbonden kosten worden naar mate van gebruik over de deelnemers verdeeld. FBPN levert kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en streeft daarbij naar de laagst mogelijke kosten voor de deelnemers.

Het Facilitair Bureau breidt uit
Om nog efficiënter te werk te kunnen gaan is uitbreiding van het aantal deelnemers wenselijk. De voorkeur gaat uit naar toetreding van patiëntenorganisaties die met een soortgelijke problematiek te maken hebben als de huidige deelnemers. Synergie voor al de deelnemende organisaties is hierbij het meest van belang.

Interesse?
Indien u meer wilt weten over FBPN, surft u dan naar de website of neem contact op met mevr. Jacqueline Kieft, bureauhoofd FBPN, tel. 033 – 2471041, e-mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Van de voorzitter

bert2

Het was een roerig jaar 2012. Al eerder hebben we bericht dat onze bureaumedewerkster Annet Schaeffers (zie artikel ‘Annet’ in deze Nieuwsbrief) na ruim 14 jaar met pensioen zou gaan, en in juni hebben velen afscheid van haar kunnen nemen tijdens een ontvangst op het Stotter Informatie Centrum in Utrecht. Bij die gelegenheid hebben we ook belangrijke lopende ontwikkelingen toegelicht. We zijn na de pensionering van Annet ingetrokken bij het Facilitair Bureau van Patiëntenorganisaties Nederland (FBPN) in Nijkerk, een gezamenlijke activiteit met zo’n 15 andere vergelijkbare organisaties. We menen zo door een verdere combinatie en specialisatie van werkzaamheden een gemeenschappelijk back-office (administratie, website onderhoud etc.) met een apart front office (zie artikel ‘Even voorstellen’ in deze Nieuwsbrief) in een eenvoudige maar solide structuur gevonden te hebben.

Lees meer

Maar deze structurele zaken zijn natuurlijk alleen van belang voor onze externe activiteiten ten behoeve het stotteren. Zo hebben we een beleidsplan voor de volgende 5 jaar geschreven met als motto: ‘het probleem stotteren de wereld uit, te beginnen bij Nederland, te beginnen bij de jeugd’. Daarbij gaat het ons dus zowel om voorkómen van het vóórkomen van stotteren (en dat kan, gezien de goede resultaten van ‘early intervention’ bij kinderen), als ook om de vermindering van de problematiek erom heen. Al onze rapporten zijn op de website na te lezen.

Want daar gaat het in deze Nieuwsbrief om. Na een lange voorbereidingstijd, met hulp van diverse subsidiegevers, en vooral door de deskundige vasthoudendheid van de projectcoördinator (Jurre Kruse, lid van de Webredactie) is deze nieuwe website nu ‘live’ gegaan. De vormgeving is geheel nieuw, en alle moderne communicatiemogelijkheden zijn erbij ingebouwd. De inhoud is voor een deel al vernieuwd (maar er was door de oude structuur wel wat achterstallig onderhoud) , en wordt verder ook aangepast. Mail ons graag hoe jullie het vinden, en wat nog verbeterd kan worden!

Bert Bast

Even voorstellen

Foto Jeanet 2Hiermee wil ik mij voorstellen. Mijn naam is Jeanet Huijgen en ik werk bij FBPN. Vanaf augustus vorig jaar heeft FBPN de taken van Annet Schaeffers overgenomen voor de NFS. Deze taken worden nu uitgevoerd door  mijn collega Heleen Bakker en door mij. Ik werk nu drie jaar voor FBPN en werk drie dagen in de week. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 15.00 uur. De NFS is uiteraard  van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar. Naast mijn werkzaamheden voor de NFS werk ik ook voor andere patiëntenverenigingen die aangesloten zijn bij FBPN.  Werkzaamheden die wij doen zijn o.a. ledenadministratie, financiële administratie, telefoonbeantwoording, e-mailbeantwoording, notuleren van vergaderingen en bestuursondersteuning. Ik ben 38 jaar, getrouwd en heb twee zonen van 7 en 9 jaar. Wij wonen in Bunschoten-Spakenburg. Naast mijn werk voor FBPN werk ik in de avonduren ook als notuliste voor een aantal verenigingen. Verder hou ik van lezen,  creatief bezig zijn en doe ik  aan power balance en wandel ik af en toe met een vriendin.

Jeanet Huijgen

Sponsors & Partners

Nederlandse Federatie Stotteren

Postbus 80
3860 AB Nijkerk
Tel. 030 - 233 33 36
Beltijden: 09:00 - 17:00

Agenda

Geen evenementen
site by AllinOneSoftware.com