Demosthenes

StotterCafé Nederland

Het initiatief om stotterend Nederland en iedereen met belangstelling voor stotteren een plaats te bieden voor ontmoeting!

Ga naar de website

Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Het StotterFonds is een samenwerkingsverband van de Nederlandse Stottervereniging Demosthenes en de Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie (NVST).

Het StotterFonds stelt zich ten doel de kennis over stotteren te verruimen en de stotterproblematiek in het algemeen te verminderen. Dit wordt gerealiseerd door activiteiten te ondersteunen die de kwaliteit verhogen van: preventie van stotteren, diagnostiek en behandeling van stotteren, evaluatie van de resultaten van stottertherapieën en voorlichting over stotteren. 

Het StotterFonds is hierbij niet gebonden aan een bepaalde therapiestroming. Het StotterFonds is het landelijk aanspreekpunt. Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur kan men hier (030 2333336) terecht voor informatie over stotteren, preventie van stotteren bij (jonge) kinderen en stottertherapieën. Uiteraard zijn de website (www.stotteren.nl) en het e-mailadres (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) altijd beschikbaar.

Voor giften hebben wij het volgende rekeningnummer: NL69INGB0000066969 t.n.v. StotterFonds.

Voor vragen van de media zijn Anja van der Vlist-Pluut: 06-42162475 en Annelies Mobach: 06-40618646 bereikbaar.

U kunt hier het jaarverslag, hier de jaarrekening 2020 en hier het beleidsplan van het StotterFonds inzien. 
U vindt hier de statuten van het StotterFonds naar akte d.d. 12 september 2018.

Wilt u een subsidie aanvragen bij het StotterFonds, dan kan dit via dit formulier.

Erkend door toezichthouder CBF

Bestuur StotterFonds

John3John Kagie, voorzitter
Hoofdfunctie: gepensioneerd.
Nevenfunctie: bestuurslid Theresia Pruijmboom Stichting.

ErwinErwin ten Holder, penningmeester
Hoofdfunctie: belastingadviseur bij Stolwijk Kelderman Accountants Fiscalisten te Doetinchem.
Nevenfunctie: geen andere nevenfuncties.

Anja websiteAnja van der Vlist-Pluut, bestuurslid
Hoofdfunctie: gepensioneerd.
Nevenfunctie: geen andere nevenfuncties.

Annelies MobachAnnelies Mobach, bestuurslid
Hoofdfunctie: logopedist - stottertherapeut, mede praktijkeigenaar Logopedistenpraktijk Hoofddorppleinbuurt in Amsterdam.
Nevenfunctie: voorzitter werkgroep communicatie Stotterfonds

Kevin2Kevin Berntsen, bestuurslid
Hoofdfunctie: assistent accountant (agro) bij Flynth Accountants en adviseurs te Doetinchem.
Nevenfunctie: Geen andere nevenfuncties.

Website

De medische artikelen op onze site worden weergegeven met vermelding van auteursnaam. De abstracten zijn persoonlijk ondertekend; persoonlijke verhalen (zoals ervaringsverhalen) zijn uiteraard ook persoonlijk ondertekend.
De algemene informatie is, tenzij anders aangegeven, gebaseerd op het meest recente Nederlandse handboek: Stotteren, van theorie naar therapie; Mies Bezemer, Jan Bouwen, Coen Winkelman Eds; Coutinho, Bussum 3e druk 2018. De samenstelling valt onder verantwoordelijkheid van de webredactie, welke bestaat uit de volgende leden:

Wilma3Wilma Schipper, voorzitter
Hoofdfunctie: logopedist-stottertherapeut, mede praktijkeigenaar Logopediepraktijk Hoorn

 

BasBas Joosse, webredactielid

 

rikRik Mets, webredactielid


WesleyWesley de Kraker, webredactielid

 

 

 ADE1686Jeanet Huijgen (FBPN)

 

 

Werkgroep Communicatie

De werkgroep Communicatie is verantwoordelijk voor het maken van het voorlichtingsmateriaal en de campagne rond Wereldstotterdag. De werkgroep bestaat uit de volgende leden:

Annelies Mobach, voorzitter
Kim Dorchain
Marieke Mooi
Sukima van Velzen
Aida Shamoeva
Gitte Hooiveld
Amaia ter Beek
Jeanet Huijgen (FBPN)

Facilitair Bureau

Het StotterFonds wordt in haar activiteiten ondersteund door het Facilitair Bureau Patiëntenorganisaties Nederland (FBPN) te Nijkerk. Hier zijn zes deels parttime medewerkers werkzaam.

Wie zijn bij FBPN aangesloten?
Bij FBPN zijn 22 patiëntenorganisaties aangesloten, zie: https://www.fbpn.nl/over-fbpn.html

Wat doet het Facilitair Bureau?
Het facilitair bureau is geen commercieel bureau maar een overkoepelende stichting en daarmee een verlengstuk van de deelnemers. De deelnemende patiëntenorganisaties laten hun facilitaire diensten uitvoeren door het facilitair bureau. Denk daarbij aan de ledenadministratie, financieel administratieve ondersteuning, telefonische opvang, bestuurlijke ondersteuning en ondersteuning bij de organisatie van evenementen. De daaraan verbonden kosten worden naar mate van gebruik over de deelnemers verdeeld. FBPN levert kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en streeft daarbij naar de laagst mogelijke kosten voor de deelnemers.

Het Facilitair Bureau breidt uit
Om nog efficiënter te werk te kunnen gaan is uitbreiding van het aantal deelnemers wenselijk. De voorkeur gaat uit naar toetreding van patiëntenorganisaties die met een soortgelijke problematiek te maken hebben als de huidige deelnemers. Synergie voor al de deelnemende organisaties is hierbij het meest van belang.

Interesse?
Indien u meer wilt weten over FBPN, surft u dan naar de website of neem contact op met mevr. Anne-Loeke van Erven, directeur/bureauhoofd FBPN, tel. 033 – 2471041, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op 22 oktober (Wereldstotterdag) 2018 vierden we het 20-jarig bestaan van de Nederlandse Federatie stotteren. Bij deze gelegenheid introduceerden we de nieuwe naam: StotterFonds. In het kader van het 20-jarige jubileum van het StotterFonds is er een jubileumboekje uitgebracht. Het boekje lees je hier.

In het kader van het 10-jarige jubileum van de voormalige NFS is er een jubileumboekje uitgebracht.
Het boekje lees je hier.

 ADE1686Hiermee wil ik mij voorstellen. Mijn naam is Jeanet Huijgen en ik werk bij FBPN. Vanaf augustus 2012 heeft FBPN de taken van Annet Schaeffers overgenomen voor het StotterFonds (toen NFS). Deze taken worden nu door mij uitgevoerd. Ik werk sinds 2010 voor FBPN en werk vier dagen in de week. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 15.00 uur.
Het StotterFonds is uiteraard  van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar. Naast mijn werkzaamheden voor het StotterFonds werk ik ook voor andere patiëntenverenigingen die aangesloten zijn bij FBPN.  Werkzaamheden die wij doen zijn o.a. ledenadministratie, financiële administratie, telefoonbeantwoording, e-mailbeantwoording, notuleren van vergaderingen en bestuursondersteuning. Ik ben geboren in 1974, getrouwd en heb twee zonen. Wij wonen in Bunschoten-Spakenburg. Ik hou van lezen,  creatief bezig zijn en ik doe aan power balance en wandel af en toe met een vriendin.
Jeanet Huijgen

Media

Bekijk stotteren in de media

Blijf op de hoogte

Brochures, posters en boeken

Bestel of download gratis

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland