Mijn kind stottert, wat moet ik doen?

Ouders

Mijn kind stottert. Wat kan ik doen?

Ieder kind struikelt wel eens over zijn woorden. Tussen het tweede en vijfde jaar is de taalontwikkeling in volle gang. Toch kunnen sommige haperingen u als ouder ongerust maken. Vaak is die ongerustheid terecht, want u voelt zelf goed aan wanneer er iets misloopt. Als u wilt weten of het raadzaam is bij het stotteren van uw kind, als het tussen 2-7 jaar is, professionele hulp in te schakelen, kunt u de Screenings Lijst Stotteren invullen.

Lees meer...

Wanneer begint een kind te stotteren?

Als ouder kunt u behoorlijk ongerust zijn wanneer u uw kind hoort haperen. Wat kunt u het beste doen?

 Spreken is een complexe vaardigheid. Gedachten, ideeën of gevoelens dienen omgezet te worden in taal, in woorden en zinnen. Deze taal wordt omgezet in spraakbewegingen. Vervolgens worden alle spieren die met spreken gemoeid zijn geïnstrueerd (meer dan 100!), om precies de goede beweging te maken, met precies de goede snelhied en kracht en precies op het goede moment. Dit vereist een grote mate van coördinatie en timing.

Lees meer...

Patiëntenversie Richtlijn Stotteren

richtlijnIn de patiëntenversie van de Richtlijn Stotteren kan je de actuele stand van zaken over stotteren vinden. Het is gebaseerd op de wetenschap en geeft onder andere algemene informatie over stotteren, waar een goede behandeling aan moet voldoen, hoe nazorg eruit ziet en wanneer het (vooral met kleine kinderen) slim is om naar een stottertherapeut te gaan.
Lees meer

Sponsors & Partners

Nederlandse Federatie Stotteren

Postbus 80
3860 AB Nijkerk
Tel. 030 - 233 33 36
Beltijden: 09:00 - 17:00

Agenda

Geen evenementen
site by AllinOneSoftware.com