Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Te snel voor woorden

Te snel voor woorden

alles over broddelen

Ga naar de website

PraatheldenMeestal gaat praten vanzelf. Maar wat als dat niet het geval is? Als praten spannend is. Als de woorden niet je mond uit willen zoals jij wilt. Dan kan je wel wat hulp gebruiken van echte praathelden!

Tjitske Hofstee-Bootsma, Femke de Smit en Melany Comperen-Vugts zijn logopedist-stottertherapeuten bij De Stotterpraktijk en het Stotterteam van Logopediepraktijk Tilburg. Tijdens hun werk zien ze alleen maar mensen die stotteren. De vele gesprekken met kinderen en hun ouders inspireerden hen tot het maken van deze verhalenbundel.

Help mijn woorden 2Het prentenboek Help, mijn woorden blijven steken van Kaat Ponnet is te koop in onze webshop.
Rupsje Ronel is een vrolijke en talentrijke rups die stottert. Vooral in de klas hindert hem dat. Eekhoorn Pluis en zijn andere dierenvrienden geven hem verschillende tips om daarmee om te gaan. Zo leert rupsje Ronel tevreden zijn met wie hij is en ontpopt hij zich tot een prachtige vlinder.

Voorkant Wat is een Oe oe oehoeEen prentenboek geschreven door Peter Schneider en door onze commissie Voorlichting vertaald naar het Nederlands.
"Wawawat is een oe-oe-oehoe?" vraagt de kleine egel. De dieren van het bos reageren met onbegrip, alleen omdat de egel stottert. Maar hij laat zich niet uit het veld slaan. Samen met de muis ontdekt hij wat een uil is en redt zelfs de bosdieren van het gevaarlijke monster. Een bemoedigend boek voor kinderen met stotteren en hun vrienden. Een korte handleiding is bijgesloten.

Aanmelden nieuwsbrief

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland