Nederlandse Federatie Stotteren

Laatst bijgewerkt op donderdag 25 januari 2018

De NFS is een samenwerkingsverband van de Nederlandse Stottervereniging Demosthenes en de Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie (NVST).

De NFS stelt zich ten doel de kennis over stotteren te verruimen en de stotterproblematiek in het algemeen te verminderen. Dit wordt gerealiseerd door activiteiten te ondersteunen die de kwaliteit verhogen van: preventie van stotteren, diagnostiek en behandeling van stotteren, evaluatie van de resultaten van stottertherapieën en voorlichting over stotteren. 

De NFS is hierbij niet gebonden aan een bepaalde therapiestroming. De NFS is het landelijk aanspreekpunt. Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur kan men hier (030 2333336) terecht voor informatie over stotteren, preventie van stotteren bij (jonge) kinderen en stottertherapieën. Uiteraard zijn de website (www.stotteren.nl) en het e-mailadres ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) altijd beschikbaar.
Voor giften hebben wij het volgende rekeningnummer: NL69INGB0000066969 t.n.v. Stg Nederlandse Federatie Stotteren.

Voor vragen van de media is Anja van der Vlist-Pluut bereikbaar op: 06-42162475.

U kunt hier jaarverslag en hier de jaarrekening 2016 en hier het beleidsplan van de NFS inzien. NFS JV2016 OMSLAGU vindt hier de Statuten van de Nederlandse Federatie Stotteren naar akte d.d. 16 oktober 2015.

 

 

 

Bestuur NFS:
bert2


Bert Bast
voorzitter
Gepensioneerd, alleen nevenfuncties: Penningmeester Utrechtse Sociëteit van Kunstenaars en Kunstminnenden de Engelenzang, Lid Scientific Committee International Fluency Association 

 

Ernst 

Ernst van der Vlist, 
penningmeester
Gepensioneerd; alleen nevenfuncties:  Firmant van de VOF van der Vlist;  Penningmeester Almense Tennis Club; Penningmeester van Voedselbank Zutphen de Eetketen.   

  

DSC05411

 

A. der Vlist-Pluut, 
bestuurslid

Hoofdfunctie: Logopediste/Stotter therapeute bij Praktijk „ De Klinker” Jan(1)

   

Jan Bouwen
donateurs- en sponsorbeleid
JohnJohn Kagie,
bestuurslid


Website
De medische artikelen op onze site worden weergegeven met vermelding van auteursnaam. 
De abstracten zijn persoonlijk ondertekend; persoonlijke verhalen (zoals ervaringsverhalen) zijn uiteraard ook persoonlijk ondertekend.

De algemene informatie is geheel gebaseerd op het meest recente Nederlandse handboek: Stotteren, van theorie naar therapie; Mies Bezemer, Jan Bouwen, Coen Winkelman Eds; Coutinho, Bussum 2013. De samenstelling valt onder verantwoordelijkheid van de web redactie, welke bestaat uit de volgende leden:

IMG 0677Wilma Schipper (stottertherapeut)
Ilanda de Dood (stottertherapeut)
Jurre Kruse
Bas Joosse
Rik Mets
Jeanet Huijgen (FBPN)

 Facilitair Bureau
De NFS wordt in haar activiteiten ondersteund door het Facilitair Bureau Patiëntenorganisaties Nederland (FBPN) te Nijkerk. Hier zijn zes deels parttime medewerkers werkzaam.

Wie zijn bij FBPN aangesloten?
Bij FBPN zijn 15 patiëntenorganisaties aangesloten, zie: http://fbpn.nl/aangesloten-organisaties.html

Wat doet het Facilitair Bureau?
Het facilitair bureau is geen commercieel bureau maar een overkoepelende stichting en daarmee een verlengstuk van de deelnemers. De deelnemende patiëntenorganisaties laten hun facilitaire diensten uitvoeren door het facilitair bureau. Denk daarbij aan de ledenadministratie, financieel administratieve ondersteuning, telefonische opvang, bestuurlijke ondersteuning en ondersteuning bij de organisatie van evenementen. De daaraan verbonden kosten worden naar mate van gebruik over de deelnemers verdeeld. FBPN levert kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en streeft daarbij naar de laagst mogelijke kosten voor de deelnemers.

Het Facilitair Bureau breidt uit
Om nog efficiënter te werk te kunnen gaan is uitbreiding van het aantal deelnemers wenselijk. De voorkeur gaat uit naar toetreding van patiëntenorganisaties die met een soortgelijke problematiek te maken hebben als de huidige deelnemers. Synergie voor al de deelnemende organisaties is hierbij het meest van belang.

Interesse?
Indien u meer wilt weten over FBPN, surft u dan naar de website of neem contact op met mevr. Jacqueline Kieft, bureauhoofd FBPN, tel. 033 – 2471041, e-mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Sponsors & Partners

Nederlandse Federatie Stotteren

Postbus 80
3860 AB Nijkerk
Tel. 030 - 233 33 36
Beltijden: 09:00 - 17:00

Agenda

Geen evenementen
site by AllinOneSoftware.com