Demosthenes

StotterCafé Nederland

Het initiatief om stotterend Nederland en iedereen met belangstelling voor stotteren een plaats te bieden voor ontmoeting!

Ga naar de website

Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Te snel voor woorden

Te snel voor woorden

alles over broddelen

Ga naar de website

Wij zijn op zoek naar collectanten voor Stichting het Gehandicapte Kind. De collecteweek is van maandag 14 november t/m zaterdag 19 november 2022.

Als je je opgeeft via het StotterFonds dan gaat de helft van de opbrengst van je bus naar het StotterFonds. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en kan tot half september.

 

De factsheet is aangepast naar aanleiding van de nieuwe richtlijn.

Factsheet voorkant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Factsheet achterkant

Demosthenes organiseert op 9 juli een activiteit voor jongeren die stotteren tussen de 15 en 18 jaar.

Klimactiviteit

Eerder heeft op deze site een in memoriam gestaan van Dr Helbert Damsté. Op 22 december 2021 overleed zijn maatje met dezelfde interesse voor het stotteren: Theo Schoenaker, 89 jaar oud.

In het stuk over Damsté heb ik hun interactie al beschouwd: Damsté was meer wetenschappelijk gedreven (wat is het, hoe wordt het veroorzaakt?), terwijl Theo Schoenaker aanvankelijk meer praktisch was ingesteld. Schoenaker was opgeleid als logopedist en was meer bezig met de vraag: hoe kan je er iets aan doen? Bij die zoektocht zocht en vond hij meer basale factoren die stotteren in stand hielden, verergerden of konden verminderen. Hij keek naar in hoeverre de persoon die stottert gevangen zit in een vicieuze cirkel van stotteren, spanning en meer stotteren en zocht naar punten waar deze cirkel kan worden beïnvloed.

Van dinsdag 9 tot vrijdag 12 augustus 2022 wordt het stotterkamp Dream.Speak.Live gehouden in JVC Orangerie Horst. Horstebaan 14, 2900 Schoten (België). Het kamp is geschikt voor kinderen met stotteren tussen 6 en 14 jaar.
Meer informatie vind je hier.

Media

Bekijk stotteren in de media

Blijf op de hoogte

Brochures, posters en boeken

Bestel of download gratis

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland