Buitenlandse folders
Demosthenes

StotterCafé Nederland

Het initiatief om stotterend Nederland en iedereen met belangstelling voor stotteren een plaats te bieden voor ontmoeting!

Ga naar de website

Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Op 1 november 2019 is dr. Marie-Christine Franken, klinisch linguïst-logopedist-stottertherapeut, 25 jaar verbonden aan de afdeling KNO van het Erasmus MC te Rotterdam. Ter gelegenheid hiervan wordt er een vakinhoudelijk symposium over stotteren georganiseerd. Wat zijn de recente wetenschappelijke bevindingen op het gebied van genetica, neurologie en gedrag bij stotteren? Hoe gaat de behandeling van jonge kinderen die stotteren in zijn werk? Het symposium heeft Nederlandse en internationale sprekers.
Via deze link kan ingeschreven worden voor deze dag: https://www6.erasmusmc.nl/kno/stotteren/. Hier is ook het programma te vinden.

ErasmusSymposium logo

Wij werden we benaderd door Robert van de Vorst (sommigen van jullie kennen hem van Demosthenes; hij werkt nu aan de McGill University in Canada) met de vraag of we het instituut waar hij werkt willen helpen in een studie over muziek, taal en stotteren. Je weet dat veel Canadezen tweetalig zijn, dat stotteren daar ook voorkomt. Omdat tweetaligheid niet alleen in Canada maar ook in Nederland voorkomt, heeft Robert de vragenlijst ook in het Nederlands vertaald om meer mensen te bereiken die stotteren. Ik heb de vragenlijst zelf ook ingevuld en nodig je uit hier ook aan deel te nemen om meer inzicht te krijgen in stotteren, wat uiteindelijk nieuwe mogelijkheden kan bieden voor therapie. De link naar de enquête vind je hier: https://crblm.limequery.com/index.php/861866/lang-nl.
Alvast dank voor je tijd! Bert Bast

Vind jij het leuk om over jouw ervaringen met stotteren te schrijven? Wij zijn op zoek naar ervaringsverhalen en columns voor op onze website.
Op onze website staan richtlijnen hiervoor.

Je kunt je verhaal opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zien er naar uit!

Met Boyan Ephraim, bekend als nieuwslezer bij TV West

Rotterdam - Het StotterCafé is een initiatief van de Nederlandse Stottervereniging Demosthenes en het StotterFonds. Wij hebben ons tot doel gesteld stotterende mensen en iedereen die op welke manier dan ook in contact komt met, of belangstelling heeft voor stotteren een plaats te bieden voor ontmoeting. Ons tweede doel is voorlichting geven over stotteren.

Timo (die stottert) is zondag 31 maart om 18.15 uur te zien bij het nieuwe kinderprogramma van de VPRO: Hoofdzaken.
In Hoofdzaken krijgen kinderen een knipbeurt bij de Brabantse kapper Marko. In de kappersstoel vertellen zij hoe ze in het leven staan, wat hun kopzorgen zijn of waar ze juist heel blij van worden. Zo zien we niet alleen wat er óp hun hoofd gebeurt maar horen we vooral ook wat zich ín hun hoofden afspeelt.

Hoofdzaken

Media

Bekijk stotteren in de media

Blijf op de hoogte

Brochures, posters en boeken

Bestel of download gratis

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland