Nieuws

Camp Dream.Speak.Live

Kamp

Een kamp dat georganiseerd wordt voor stotterende kinderen tussen de 8 en de 14 jaar. Dit 4-daagse kamp wordt al jaren met succes in Amerika georganiseerd en zal in februari van 2018 voor het eerst in Europa gaan plaatsvinden te Antwerpen!

Het kamp is evidence-based, zoals uit bijgevoegd artikel naar voren komt, maar nog veel belangrijker, een unieke gelegenheid voor kinderen die stotteren om hun eigen kracht als communicator te versterken of te ontwikkelen middels tal van activiteiten.

Door deze doelstelling, verder uitgewerkt in de flyer, is het kamp geschikt voor kinderen die nog geen therapie hebben gevolgd, midden in therapie zijn of zelfs hun therapie al hebben afgerond. Het biedt hen een ervaring waarop zij als volwassene kunnen bouwen. Op de Amerikaanse site https://moody.utexas.edu/centers/lang-stuttering-institute/our-programs zijn diverse ervaringsverhalen te vinden. 

Voor Nederland is de periode van het kamp niet voor alle kinderen een vakantieperiode. Uit contact met de onderwijsinspectie komt naar voren dat kinderen hiervoor verlof mogen aanvragen mits deze aanvraag mede door logopedist en/of huisarts wordt ondertekend. De school mag dan dit verlof toekennen. Voor meer informatie kijk op de volgende site http://www.ecsf.eu/news-and-events/camp-dream-speak-live-europe, stuur ons een mailtje Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 045-5271228 voor Nederland, Ellen Laroes en 0491563611 voor België, Kurt Eggers.

Lees hier de flyer met meer informatie over het kamp.

Stottercafé Rotterdam 21 december 2017

 

imagesHallo allemaal!

Sinterklaas is in het land, de feestdagen staan voor de deur en met vreugde kan ik jullie bovendien mededelen dat er op 21 december weer een stottercafe Rotterdam wordt georganiseerd.
Het lijkt mij leuk om te horen hoe jullie afgelopen jaar hebben beleefd, en misschien hebben jullie mooie voornemens voor het komend jaar!
Ik ben blij met de support die ik dit keer uit verschillende hoeken aangeboden heb gekregen om het StotterCafé weer nieuw leven in te blazen, top! Graag stel ik de 21ste dan ook een aantal nieuwe gezichten aan jullie voor.

Lees meer...

Steun gezocht voor film over stotteren

Fucking colaStef is zeventien en stottert. Op zijn oma’s verjaardag in Zuid-Limburg wil hij het goede nieuws over zijn studie vertellen, alleen komt hij zoals altijd niet aan het woord. Nu hij bijna volwassen is, is hij hier helemaal klaar mee. Tot ieders verrassing laat hij deze keer wel zijn eigen stem horen.

Regisseur Sophie van de Pol wil een film maken over stotteren. Het idee voor deze film is ontstaan vanuit een fascinatie voor haar neef. Hij stottert. Op een familiefeestje was Sophie aan het fantaseren hoe het zou zijn wanneer hij opstaat en alles zegt wat hij denkt. Zonder barrière. 
Meer informatie is te vinden op deze website: https://cinecrowd.com/nl/fucking-cola

 

Stottercafé Nijmegen op 14 november 2017

stottercafe nijmegenDe vierde editie van het Stottercafé vindt plaats op dinsdagavond 14 november van 19.30 uur tot 22.00 uur in de Gouden Zaal van "de Villa" in Nijmegen. Thema is "stotteren in de klas", Maak je kind sterk!. Iedereen is van harte welkom.

Wereldstotterdag 2017 - tips voor ouders

Poster WSDNijkerk, 12-9-2017. Zondag 22 oktober 2017 is het Wereldstotterdag. Sinds 1998 wordt deze dag georganiseerd om de aandacht te vestigen op de zeventig miljoen mensen op de wereld die stotteren. Dit jaar staan bij de Nederlandse Federatie Stotteren (NFS) de basisschoolkinderen die stotteren centraal. Er zijn tips voor ouders hoe ze hun kind kunnen ondersteunen, zodat de kinderen zich gedurende hun schoolcarrière ondanks het stotteren volwaardig kunnen ontwikkelen.

Stotteren bij kinderen begint meestal als ze tussen twee en vijf jaar oud zijn. Soms houdt het stotteren enige weken aan, soms kan het jaren duren voordat een kind vloeiend spreekt. Ongeveer één op de honderd kinderen blijft in meer of mindere mate last houden van stotteren.

De ouders van basisschoolkinderen die stotteren hebben een belangrijke taak bij de begeleiding. Zij zijn immers de constante factor in het leven van hun kind. Alle anderen: leerkrachten, buren, sportleraren en familie hebben doorgaans een vluchtigere band met een kind en kunnen de problemen die door het stotteren ontstaan moeilijker op waarde schatten. De Nederlandse Federatie Stotteren (NFS) wil ouders van kinderen die stotteren ondersteunen bij hun taak om de omgeving te informeren over stotteren; hoe om te gaan met pesten, leestoetsen waarbij het tempo het resultaat bepaalt, spreekbeurten en praten over stotteren.

Lees meer...

Sponsors & Partners

Nederlandse Federatie Stotteren

Postbus 80
3860 AB Nijkerk
Tel. 030 - 233 33 36
Beltijden: 09:00 - 17:00

site by AllinOneSoftware.com