Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Te snel voor woorden

Te snel voor woorden

alles over broddelen

Ga naar de website

Nijkerk, september 2021 | Dit jaar richt de campagne van WereldStotterDag zich op het geven van voorlichting aan ouders van kinderen met stotteren. Over wat zij zelf kunnen doen als hun kind last heeft van stotteren.Van alle jonge kinderen maakt 5 tot 17% procent een periode van onvloeiend spreken door. Vaak gaat dat vanzelf over. Bij 0,7 tot 1% ontwikkelt zich stotteren. De grote vraag van ouders is vaak: ‘Hoe komt het dat mijn kind stottert en wat kunnen we eraan doen?’ Daarom is het belangrijk dat ouders weten dat zij niet de oorzaak zijn van het stotteren van hun kind, maar dat stotteren andere oorzaken heeft. Zij kunnen wel meehelpen om het spreken voor hun kind makkelijker te maken. Daarom richt deze campagne zich op het informeren van ouders over wat zij zelf kunnen doen.

WereldStotterDag2021Belangrijke tips zijn:

  • Praat in een rustig tempo en maak veel pauzes.
  • Laat zien dat je luistert.
  • Stel weinig vragen.
  • Plan elke dag een momentje van onverdeelde aandacht.
  • Laat elkaar echt uitpraten.
  • Laat weten dat je van je kind houdt, dat je vierkant achter je kind staat of het nu stottert of niet. Dat geeft pas echt kracht!
  • Als je je zorgen maakt of hulp nodig hebt, ga dan met je kind naar stottertherapie.

Patiëntenvereniging Demosthenes organiseert op 22-10 van 10:30-12:00 uur een online Stottercafé speciaal voor ouders. Naast ontmoeting zal er met de aanwezigen een brainstormsessie gehouden worden waarmee de vereniging meer duidelijk hoopt te krijgen wat zij voor jullie als ouders kunnen doen.
Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Je ontvangt dan een link voor de bijeenkomst.

Daarnaast is er een patiëntenversie van de Herziene Richtlijn Stotteren, kinderen, adolescenten en volwassenen 2020 gepubliceerd, Richtlijn (demosthenes.nl).

 

Anja van der Vlist-Pluut: 06-42162475
Annelies Mobach: 06-40618646
Beiden stottertherapeut en bestuurslid bij het StotterFonds.

Aanmelden nieuwsbrief

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland