Demosthenes

StotterCafé Nederland

Het initiatief om stotterend Nederland en iedereen met belangstelling voor stotteren een plaats te bieden voor ontmoeting!

Ga naar de website

Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Te snel voor woorden

Te snel voor woorden

alles over broddelen

Ga naar de website

Het Damsté-Terpstra Fonds maakt het voor kinderen wiens ouders de bijkomende kosten van het Stotterkamp moeilijk(er) kunnen betalen mogelijk om zonder zorgen deel te nemen. Het fonds neemt de kosten van de eigen bijdrage op zich en waar nodig reis- en verblijfkosten.

StotterkampVerheugd|
We vinden het belangrijk dat ook kinderen voor wie het wat lastiger is deel te nemen een kans te bieden”, zegt Damsté-Terpstra voorzitter Mark Pertijs. “In het kader van ons jubileumjaar kennen we deze ondersteuning toe. We zijn zeer verheugd dit aan te kunnen bieden.” Het fonds stelt subsidie ter beschikking aan logopedisten die met hun project de preventieve of praktische aspecten binnen het logopedische onderzoek of de behandeling verder ontwikkelen.

Iedereen meedoen
Camp Dream. Speak. Live is een kamp voor kinderen met stotteren van groep 3 tot en met 8 van de basisschool. Mede-initiatiefnemer Joeri van Ormondt over de sponsering van Damsté-Terpstra Fonds: “Het is geweldig dat het fonds deelname aan het kamp zo steunt. We vragen best wat van ouders; een eigen bijdrage, halen en brengen. Nu in ieder geval de financiële drempel weggenomen is, kan écht iedereen meedoen.” Het stotterkamp betekent plezier maken en tegelijk een intensief behandelprogramma. De focus ligt op het verminderen van de impact van stotteren en het vergroten van het zelfvertrouwen en de veerkracht van de kinderen.

Edities
Dit jaar zijn er twee edities van het kamp. In de meivakantie in het noorden van het land, in de buurt van Assen. In de zomervakantie voor kinderen in het westen van het land, in Amstelveen. Het kamp wordt gerund door een team ervaren logopedist-stottertherapeuten ondersteund door stagiaires logopedie. Voor beide edities zijn nog een paar plekken vrij. Ouders kunnen hun kind inschrijven via www.stotterkamp.nl.

Media

Bekijk stotteren in de media

Aanmelden nieuwsbrief

Brochures, posters en boeken

Bestel of download gratis

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland