Buitenlandse folders
Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Wilt u graag vrijwilliger worden?

Vrijwilligers zijn de hoekstenen van de StotterFonds. Het StotterFonds-bureau en de vrijwilligers bij de StotterFonds zetten zich belangeloos in, zij doen mee in de strijd om het stotterenprobleem de wereld uit te krijgen. Zij stotteren vaak zelf, of zijn ouders van stotterende kinderen, of zijn hulpverleners. Iedereen heeft talenten en elk talent telt. Doe mee en word vrijwilliger. U kunt hierbij rekenen op ondersteuning door het de StotterFonds.

Werk mee aan campagnes 


De StotterFonds organiseert regelmatig campagnes en dan is er opeens heel veel werk te doen. Op het StotterFonds-bureau
staan dan vele dozen met informatiepakketten of posters. Die moeten ingepakt worden en verzonden. Als
er geen campagne is, blijft er nog genoeg te doen. De bestellingen uit de webshop moeten op tijd  verstuurd worden, noem maar op. Veel handen maken dan licht werk. Komt u een handje helpen? Vrijwilligerswerk geeft voldoening en is leuk om te doen. Ontmoet nieuwe mensen en leer nieuwe dingen!

Deel je talent en stap in een werkgroep 


De StotterFonds heeft verschilleden werkgroepen die ontzettend goed werk verrichten. Bijvoorbeeld de werkgroep
voorlichting. De leden in deze werkgroep bespreken voorlichtingsactiviteiten en zijn nauw betrokken bij de Nederlandse invulling van de International Stuttering Awareness Day. Of wat dacht u van de webredactie?
Als u schrijven leuk vindt, of een kei bent in het vinden van het nieuws over stotteren, dan is misschien de
webredactie wellicht iets voor U. Of heeft u veel bestuurlijke ervaring en bezit u over een belangrijk netwerk? Wij hebben u nodig en u kunt een belangrijke bijdrage leveren aan het besturen van de werkgroepen en deuren voor de StotterFonds openen die anders gesloten zouden blijven.

Niet veel tijd? Meld u aan als StotterFonds-collectant voor de NSGK 


De StotterFonds is nog te klein voor een zelfstandige collecte, maar de StotterFonds werkt wel intensief mee met de collectes van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. 50% van de opbrengsten die worden opgehaald door onze vrijwilligers komt ten goede van de goede doelen van StotterFonds. Hiermee kunnen wij zorgen dat er goede voorlichting wordt gegeven op o.a. kinderdagverblijven, op basisscholen. Heeft u 2 avonden per jaar beschikbaar en wilt u in actie komen? Meld u dan aan als collectant.

Organiseert u graag? Word StotterFonds-collecteleider voor de NSGK 

Collecteleiders van de StotterFonds werken heel nauw samen met de grote collecteo Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. De collecteleider werft regionaal collectanten die namens de StotterFonds willen meewerken aan de landelijke collecte van de NSGK. En zorgt in overleg met de NSGK voor een goed spreidingsbeleid. Bovendien onderhoudt de StotterFonds-collecteleider de contacten met de StotterFonds-collectanten. Maar de verspreiding van de collectebussen en het promotiemateriaal doet de NSGK. Het is echt een leuke uitdaging
voor een organisatietalent.

Bekijk stotteren in de media

Bekijk clips en video's, beluister podcasts, lees columns en interviews in onze mediarubriek

Blijf op de hoogte

Bestel brochures, posters en boeken

Boeken, folders, brochures en posters bestel of download je in onze webshop

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland