Buitenlandse folders
Demosthenes

StotterCafé Nederland

Het initiatief om stotterend Nederland en iedereen met belangstelling voor stotteren een plaats te bieden voor ontmoeting!

Ga naar de website

Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Individuele en groepstherapiePraktijk groep overleg

Als je besloten hebt om stottertherapie te volgen zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor individuele therapie en/of groepstherapie. Contact met stotterende leeftijdgenoten is vaak erg prettig en helpt je je ideeën over stotteren en spreken gemakkelijker te maken.

Individuele therapie
hiervoor kun je terecht bij een stottertherapeut of een logopedist met ervaring met stotteren:

Stottertherapeut

 Stottertherapeuten zijn logopedisten die zich hebben gespecialiseerd in therapie en/of onderzoek naar stotteren. Zij werken binnen een eigen praktijk, stottercentrum of universitair centrum. Naast hun reguliere opleiding hebben zij een vervolgtraject doorlopen waarin zij zich hebben verdiept in de complexiteit van het stotteren en andere vloeiendheidsproblemen. Stottertherapeuten die lid zijn van de NVST nemen deel aan intervisiebijeenkomsten en zijn verplicht zich te blijven scholen, om zo de ontwikkelingen in het vakgebied bij te houden en te voldoen aan de kwaliteitseisen gesteld door de overheid. De meeste stottertherapeuten werken als zelfstandige in een praktijk. U vindt deze therapeuten per provincie onder ‘Vind een therapeut in de buurt’. Voor meer informatie over de NVST: zie http://www.nedverstottertherapie.nl

Groepstherapie
Hiervoor kun je terecht bij de meeste logopedisten/stottertherapeuten en niet-reguliere stotterprogramma's (zie Therapie-Instellingen).

Combinatie van individuele en groepstherapie
Dit wordt vooral verzorgd door stottertherapeuten/logopedisten.
Ook is er een mogelijkheid om een combinatie van individuele therapie en intensieve groepstherapie te volgen, het zogenaamde RAP, welke wordt verzorgd door de Damste groep

Zie ook de rubriek ‘Vind een therapeut in de buurt’.

Media

Bekijk stotteren in de media

Blijf op de hoogte

Brochures, posters en boeken

Bestel of download gratis

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland