Demosthenes

StotterCafé Nederland

Het initiatief om stotterend Nederland en iedereen met belangstelling voor stotteren een plaats te bieden voor ontmoeting!

Ga naar de website

Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Te snel voor woorden

Te snel voor woorden

alles over broddelen

Ga naar de website

boekje-ik-stotter-gewoonInformatieboekje over stotteren voor kinderen van 7 tot 12 jaar
Stottertherapeut Eelco de Geus heeft Ik stotter gewoon geschreven. Als jij tussen de 7 en 12 jaar oud bent en stottert, dan is dit iets voor jou.


Als je stottert, dan doet je mond niet precies wat jij graag wilt. Soms wil je wat zeggen en dan lukt het niet. Soms zeg je iets en dan zegt iemand anders: "Stotter niet zo" of ''Doe eens rustig" of "Haal eerst eens diep adem". Dat is niet leuk. Dan vergeet je vaak wat je wilde vertellen. Of je wordt er boos of verdrietig van. In deze teksten, overgenomen uit het boekje Ik stotter gewoon, staat van alles over stotteren. Hoe het komt dat je stottert.... dat je de ene keer wel en de andere keer niet stottert.... dat sommige mensen het niet begrijpen... dat je er soms mee geplaagd wordt... dat een heleboel andere kinderen ook stotteren en dat stotteren soms naar is en soms niet ....

Een paar kinderen die stotteren hebben ook een stukje geschreven. Van hun verhalen kan iedereen veel leren. Ik ben blij dat ze mij zo geholpen hebben. En voor vaders, moeders, opa's en oma's, ooms en tantes, meesters en juffrouwen en je broer of je zus heb ik ook een stukje geschreven. Dan begrijpen zij het stotteren een beetje beter en kunnen ze jou beter helpen. Misschien kan je hun ook wat laten lezen van deze site. Want het is belangrijk dat ze alles lezen uit het boekje, om te leren over stotteren. Als je nog geen negen jaar bent kan dit best moeilijk zijn om te lezen. Vraag dan aan je vader of moeder of ze het samen met jou willen lezen. Ik hoop dat jij hier wat aan hebt.
Eelco de Geus 

Een deel van dit boekje kun je hier lezen. Het boekje is te bestellen via de StotterFonds Webshop.

Media

Bekijk stotteren in de media

Aanmelden nieuwsbrief

Brochures, posters en boeken

Bestel of download gratis

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland