Demosthenes

StotterCafé Nederland

Het initiatief om stotterend Nederland en iedereen met belangstelling voor stotteren een plaats te bieden voor ontmoeting!

Ga naar de website

Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Te snel voor woorden

Te snel voor woorden

alles over broddelen

Ga naar de website

 

cover groot'Iedereen is anders geboren' is een vrolijk boekje over een klas met hele gewone kinderen. Gewone kinderen, die toch allemaal iets speciaals hebben. Ze zien er allemaal anders uit, vinden allemaal iets anders leuk of lekker en hebben allemaal iets dat anders is. Kortom, ze zijn allemaal anders geboren! Het (voor)leesboek is vooral geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

Een van de kinderen in het boek is Tess, zij stottert. Andere kinderen in het boek hebben bijvoorbeeld een allergie, zijn geboren met een schisis of hebben dyslexie. Dit komt op een luchtige manier aan de orde. De nadruk in het boekje ligt vooral op alles wat de kinderen leuk en lekker vinden of waar ze goed in zijn.

Het doel van het boekje is dat kinderen die iets speciaals hebben zich herkennen in het boekje, dat ze zien dat er met iedereen wel iets is en dat kinderen leren om elkaar te accepteren zoals ze zijn. Op deze leeftijd gaat dit nog heel makkelijk. Met dit boekje hopen we er aan bij te dragen dat dit zo blijft als ze ouder worden. Bij het boekje hoort de website www.iedereenisandersgeboren.nl. Hier kunnen kleurplaten gedownload worden, maar ook vervolgverhaaltjes over wat de kinderen uit het boekje samen beleven. Daarnaast kunnen ouders met een kind dat iets heeft dat niet in het boekje voorkomt, vragen om een maatwerk verhaaltje over het kind. Dit verhaaltje wordt dan toegevoegd aan het bestaande boekje. Enkele voorbeelden staan op de website: een kind met het Syndroom van Down, een kind met een prothese en een kind in een rolstoel.
Voor meer informatie over het boek kunt u contact opnemen met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Media

Bekijk stotteren in de media

Aanmelden nieuwsbrief

Brochures, posters en boeken

Bestel of download gratis

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland