Demosthenes

StotterCafé Nederland

Het initiatief om stotterend Nederland en iedereen met belangstelling voor stotteren een plaats te bieden voor ontmoeting!

Ga naar de website

Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Te snel voor woorden

Te snel voor woorden

alles over broddelen

Ga naar de website

united-40418 640In onze Nieuwsbrief van november 2014 is het verschijnen van de nieuwe Richtlijn uitvoerig aan de orde geweest. Deze Richtlijn was gepresenteerd in een wetenschappelijk publiekssymposium bij de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen (KNAW) en er is ook een patiëntenversie van verschenen. Van deze patiënten versie is inmiddels aangetoond dat deze de personen die stotteren (PDS) kan helpen bij de begripsvorming en verkrijging van goede resultaten na therapie.

Tijdens het afgelopen Internationale congres van de International Fluency Association (IFA) in Lissabon hebben de hoofdauteurs (Leonoor Oonk en Mark Pertijs) deze richtlijn gepresenteerd. De sterke punten zijn direct erkend: het is de meest recente richtlijn, en het is de enige die helemaal volgens de recente GRADE procedure is opgesteld, waardoor de raadgevingen goed onderbouwd konden worden. De internationale gemeenschap heeft gevraagd of er met spoed een Engelse vertaling van deze Richtlijn kan verschijnen. Dit gebeurt nu en het is beschreven voor de IFA en voor de conferentie van de Wereldstotterdag, georganiseerd door de International Stuttering Association (ISA)
Lees meer.

Media

Bekijk stotteren in de media

Blijf op de hoogte

Brochures, posters en boeken

Bestel of download gratis

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland