Buitenlandse folders
Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Ieder kind struikelt wel eens over zijn woorden. Tussen het tweede en vijfde jaar is de taalontwikkeling in volle gang. Toch kunnen sommige haperingen u als ouder ongerust maken. Vaak is die ongerustheid terecht, want u voelt zelf goed aan wanneer er iets misloopt. Als u wilt weten of het raadzaam is bij het stotteren van uw kind, als het tussen 2-7 jaar is, professionele hulp in te schakelen, kunt u de Screenings Lijst Stotteren invullen.

Stotteren ontwikkelt zich vaak heel geleidelijk, en kan ook veranderlijk zijn. Soms lijkt het verdwenen; plotseling duikt het weer op. Misschien heeft ook uw kind moeilijkheden met spreken en herhaalt het lettergrepen, woorden of zinsdelen, of houdt het klanken lang aan (blokkeren).
Hij/zij kan zelf ook goed in de gaten hebben dat er iets niet in orde is met zijn spraak. Hierdoor loopt het kind het risico om allerlei verschijnselen te ontwikkelen, zoals met de ogen knipperen en duwen bij het praten. 

Hulp zoeken is nooit te vroeg
Wanneer u ongerust, gespannen of geĆÆrriteerd bent over het spreken van uw kind is het belangrijk om hulp te zoeken - hoe jong het ook is. Meestal bent u niet voor niets bezorgd. En hoe eerder u hulp inroept, hoe groter de kans is dat uw kind weer vloeiend gaat spreken.
Als uw huisarts sussend zegt 'dat het allemaal wel vanzelf overgaat' maar u daarover niet gerust bent, moet u een stotterdeskundige inschakelen. Deze kan samen met u nagaan wat er precies aan de hand is en of er al dan niet hulp geboden is.
Op deze site kunt u informatie vinden over stottertherapeuten. U kunt ook contact opnemen met de StotterFonds via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en tel. 030-2333336, waar u kunt informeren naar een stotterdeskundige bij u in de buurt.

Poster WSD

Bekijk stotteren in de media

Bekijk clips en video's, beluister podcasts, lees columns en interviews in onze mediarubriek

Blijf op de hoogte

Bestel brochures, posters en boeken

Boeken, folders, brochures en posters bestel of download je in onze webshop

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland