Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Te snel voor woorden

Te snel voor woorden

alles over broddelen

Ga naar de website

Ieder kind struikelt wel eens over zijn woorden. Tussen het tweede en vijfde jaar is de spraak/taalontwikkeling in volle gang. Toch kunnen sommige haperingen u als ouder ongerust maken. Vaak is die ongerustheid terecht, want u voelt zelf goed aan wanneer er iets misloopt.

Kinderen van 0-6 jaar
Als uw kind tussen de twee en zes jaar oud is en u wilt weten of het raadzaam is professionele hulp in te schakelen, kunt u de ScreeningsLijst Stotteren invullen.
Wanneer u ongerust, gespannen of geïrriteerd bent over het spreken van uw kind, is het sowieso goed om hulp te zoeken - hoe jong uw kind ook is. Meestal bent u niet voor niets bezorgd. En hoe eerder u hulp inroept, hoe groter de kans is dat uw kind weer vloeiend gaat spreken. Misschien zegt uw huisarts dat het allemaal wel vanzelf overgaat, maar bent u daarover niet gerust? Neem dan contact op met een logopedist of stottertherapeut. Deze kan samen met u nagaan of het verstandig is om een afspraak te maken om het stotteren beter in kaart te brengen. De hulp van de deskundige kan vervolgens variëren van een adviesgesprek en het in de gaten houden van het stotteren over een lange periode, tot het starten van een (bijvoorbeeld wekelijkse) behandeling.

Kinderen vanaf 6 jaar
Ook als uw kind ouder is dan zes jaar en u maakt zich zorgen of merkt dat het kind zelf last heeft van het stotteren, kunt u advies vragen bij een stotterdeskundige. Deze gaat bij kinderen van deze leeftijd ook extra na in hoeverre uw kind zelf hinder of frustratie ondervindt van het stotteren en sluit zijn/haar behandeling hierop aan.

Waar vind ik hulp?
Op onze sitekunt u informatie vinden over stottertherapeuten en logopedisten met extra ervaring met stotteren. U kunt ook contact opnemen met het StotterFonds via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 030-2333336, waar u kunt informeren naar een deskundige bij u in de buurt.

Zie ook het artikel Hoe begint een kind te stotteren en wat kan ik doen?

Poster jonge kinderen4

Aanmelden nieuwsbrief

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland