Demosthenes

StotterCafé Nederland

Het initiatief om stotterend Nederland en iedereen met belangstelling voor stotteren een plaats te bieden voor ontmoeting!

Ga naar de website

Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

De Werkgroep Communicatie geeft vorm aan het doel van het StotterFonds om goede voorlichting over stotteren te verzorgen. Er is een netwerk aan voorlichters actief, dat bestaat uit stottertherapeuten en ervaringsdeskundigen. 

We kiezen voor vraag gestuurde voorlichting. Dit kan bijvoorbeeld door gesprekken met leerkrachten van kinderen/studenten die stotteren. De leerling die stottert ondersteunen bij het houden van een spreekbeurt blijkt in de praktijk heel goed te werken. Er is voor het houden van een spreekbeurt een folder en poster uitgebracht: 'Stevig staan met stotteren', deze zijn te verkrijgen in de webshop. Aan een bijbehorend animatiefilmpje wordt nog gewerkt. Wanneer de allround logopedist dat wenst, kan een stottertherapeut meegaan naar school of helpen bij de voorbereiding. In het voortgezet onderwijs kan het zinvol zijn daarnaast een ervaringsdeskundige mee te nemen.

Ook het geven van een interview aan de regionale krant, huis-aan-huis bladen, regionale tv- en radio-omroepen hoort tot de mogelijkheden.

Wil je voor bovenstaande activiteiten van deze ondersteuning gebruik maken of wil je meer informatie dan kun je een e-mail sturen naar Jeanet Huijgen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Namens de werkgroep voorlichting StotterFonds
Annelies Mobach, landelijk coördinator voorlichters

Media

Bekijk stotteren in de media

Blijf op de hoogte

Brochures, posters en boeken

Bestel of download gratis

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland