Demosthenes

StotterCafé Nederland

Het initiatief om stotterend Nederland en iedereen met belangstelling voor stotteren een plaats te bieden voor ontmoeting!

Ga naar de website

Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Te snel voor woorden

Te snel voor woorden

alles over broddelen

Ga naar de website

De NVST is sinds juli 2014 partner van het ECSF (European Clinical Specialization in Fluency Disorders). Dit consortium biedt een Post-HBO opleiding in stottertherapie aan. De NVST heeft zich aangesloten bij deze opleiding. Iedereen die zich wil specialiseren in stotteren wordt aangeraden het specialisatieprogramma van het ECSF te doen. Een korte omschrijving van de inhoud van dit programma vind je op: www.ecsf.eu.

Bij succesvolle afronding van dit specialisatieprogramma kun je lid worden van de NVST. Om als “European Fluency Specialist” én als lid van de NVST geregistreerd te kunnen blijven, moet worden voldaan aan de EFS-criteria voor de basisregistratie en de herregistratie (iedere 3 jaar).

De NVST faciliteert haar leden en andere geïnteresseerden in deze (her)registratie door bijvoorbeeld het organiseren van studiedagen en andere activiteiten.

Het voldoen aan criteria van “European Fluency Specialist” kan ook via een andere weg verlopen. Hiervoor kan je eerder gevolgde opleidingen/cursussen en klinische ervaring door het bestuur van de EFS laten beoordelen. Neem hiervoor rechtstreeks contact op met het bestuur van de EFS via de website: http://www.europeanfluencyspecialists.eu/contact/.

Logopedisten die de ECSF-opleiding volgen kunnen aspirant-lid van de NVST worden. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Aspirant-lid van de NVST worden? Neem dan contact op Nathalie van der Ploeg, secretaris NVST: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

NSVT LOGO

Media

Bekijk stotteren in de media

Aanmelden nieuwsbrief

Brochures, posters en boeken

Bestel of download gratis

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland