Demosthenes

StotterCafé Nederland

Het initiatief om stotterend Nederland en iedereen met belangstelling voor stotteren een plaats te bieden voor ontmoeting!

Ga naar de website

Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Te snel voor woorden

Te snel voor woorden

alles over broddelen

Ga naar de website

Een stotterend kind in de klas roept dikwijls vragen op: moet ik als leerkracht het kind uit laten praten of onderbreken? Moet het net als de andere kinderen een leesbeurt krijgen? Mogen andere kinderen iets lesprogramma 2008 2van het stotteren zeggen of is het beter om het te negeren?
Stotteren wordt vaak beïnvloed door de reactie van de luisteraar. In een klas heeft een kind dat stottert vaak te maken met 25 of meer luisteraars. Een les over dit onderwerp met daarin informatie over stotteren en tips voor de luisteraars kan veel spanning verlichten en zo het stotterprobleem verminderen.

Bij het lesprogramma hoort een dvd met verschillende fragmenten. Vier kinderen die stotteren, een ouderinterview, een interview met een leerkracht en een deel van de les. 
Deze dvd is helaas niet meer beschikbaar.

U kunt lesprogramma bestellen in de webwinkel.

Beste gebruiker van het Lesprogramma Stotteren,

Het StotterFonds doet zijn best om goede voorlichting te geven. Uw feedback is voor ons heel belangrijk om – waar nodig – verbeteringen in onze producten aan te brengen.  Wij stellen het daarom zeer op prijs als u het evaluatieformulier wilt downloaden, in wilt vullen en als bijlage per mail wilt verzenden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hartelijk dank voor uw medewerking.

Irma Uyterlinde, mede auteur lesprogramma.

Media

Bekijk stotteren in de media

Blijf op de hoogte

Brochures, posters en boeken

Bestel of download gratis

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland