Demosthenes

StotterCafé Nederland

Het initiatief om stotterend Nederland en iedereen met belangstelling voor stotteren een plaats te bieden voor ontmoeting!

Ga naar de website

Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Te snel voor woorden

Te snel voor woorden

alles over broddelen

Ga naar de website

Logopedische informatie voor basisschooldocenten
De Signaleraar is een cd-rom voor basisschooldocenten, die hulp biedt bij het signaleren (herkennen) van logopedische stoornissen, en adviezen geeft over het omgaan met een kind met een dergelijk stoornis in de klas. Als basisschooldocent kun je een grote rol spelen in het signaleren. Tijdige signalering is van groot belang voor het voorkomen van achterstanden op school en in de sociale ontwikkeling. Als een kind eenmaal zeven jaar is, kan een stoornis of een achterstand daarnaast vaak niet helemaal weggewerkt worden!

Op De Signaleraar komen de volgende logopedische stoornissen aan bod:

  • Taal(ontwikkelings)stoornissen · Stemstoornissen
  • Taalstoornissen en -problemen bij het· leren van Nederlands als Tweede Taal · Slechthorendheid
  • Articulatiestoornissen · Afwijkende mondgewoonten
  • Stotteren · Stoornissen in de auditieve vaardigheden
  • Broddelen · Dyslexie

Alle stoornissen worden kort inhoudelijk beschreven, met oorzaken en gevolgen. Per stoornis bevat De Signaleraar duidelijke signaleringslijsten. Ter verduidelijking kun je ruim 20 video- en geluidsfragmenten bekijken over de verschillende stoornissen. De Signaleraar geeft ook veel praktische adviezen over hoe je in de klas in kunt spelen op de logopedische stoornis van een kind, in combinatie met bruikbare materialen en literatuur. 
De cd-rom is samengesteld door logopedisten en deskundigen op gebied van Multimedia en design, in samenwerking met een grote groep basisschooldocenten en de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie.

Voor wie? De Signaleraar is in het bijzonder bedoeld voor docenten in het regulier basisonderwijs, maar met name de praktische informatie is ook geschikt voor het speciaal onderwijs. 

Sinds januari 2014 is de 3e druk verschenen met meer materiaal. De kosten van De Signaleraar bedragen: 
19,50 euro per cd-rom incl. verzendkosten. Levertijd is 2-3 weken.
Vanaf 10 stuks: 17,00 euro per cd-rom incl. verzendkosten.

Meer informatie/ bestellen? 
Op http://www.signaleraar.nl vind je een demonstratieversie van De Signaleraar (vanwege de privacy zonder video- en geluidsfragmenten). 
Voor meer informatie of bestellingen kun je het contactformulier op deze site invullen, een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Media

Bekijk stotteren in de media

Blijf op de hoogte

Brochures, posters en boeken

Bestel of download gratis

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland