Demosthenes

StotterCafé Nederland

Het initiatief om stotterend Nederland en iedereen met belangstelling voor stotteren een plaats te bieden voor ontmoeting!

Ga naar de website

Demosthenes

Demosthenes

alles voor en over personen die stotteren

Ga naar de website

NVST

NVST

alles voor en over stottertherapeuten

Ga naar de website

Te snel voor woorden

Te snel voor woorden

alles over broddelen

Ga naar de website

Het was best een beetje spannend. Voor het eerst naar een stottercafé, met bijna allemaal onbekende mensen. Vooraf was me wel verteld dat de sfeer heel luchtig en ontspannen was, dus dat scheelde al.

Tel daar twee heel interessante sprekers bij op, en je hebt alle recepten voor een leuke avond. De eerste spreker was software-ontwikkelaar Wesley die een mobiele app heeft ontwikkeld om ervaringen over stotteren te delen. Hij legde uit hoe de app stotteren.nl tot stand is gekomen en wat ons in de toekomst te wachten staat, waaronder een versie voor iOS. Hopelijk vinden zoveel mogelijk mensen hun weg naar de app!

De tweede ‘spreker’ was journalist Nick de Jager met het fantastisch herkenbare artikel ‘waarom ik in Spanje niet stotter’, gepubliceerd in de Trouw. We mochten Nick vragen stellen, zoals hoe hij het stotteren heeft ervaren, en hoe hij zich eroverheen heeft kunnen zetten om toch journalist te kunnen worden. Dit is toch een beroep waar - zo luidt de consensus - je toch mondig voor moet zijn. Een interessante discussie in hoeverre stotteren onderdeel van jezelf is volgde, met zowel voor- als nadelen als je bijvoorbeeld van te voren bij een gesprek al aangeeft dat je stottert.

Al met al, een erg leuke avond, en hopelijk kunnen we snel weer bij elkaar komen. Tot slot als uitsmijter de uitspraak: ‘iemand die stottert heeft daar zowel vooraf als tijdens het spreken last van’, waar ik mij geheel bij kan aansluiten. Hopelijk tot snel!

Laurence

Media

Bekijk stotteren in de media

Aanmelden nieuwsbrief

Brochures, posters en boeken

Bestel of download gratis

Sponsors en partners

DTFonds
DTFonds
Cultuur Fonds
Demosthenes
NVST
InternetDiensten Nederland